Witam. Ponawiam wątek. Sprawa wygląda następująco. W marcu 2019 r. podpisałem umowę z
*** na dostarczanie prądu z powodu zerwania umowy z
***. W kwietniu 2019 r dostałem tel z
*** żeby podpisać kolejną umowę a tą z marca , żebym dostarczył w celu zniszczenis (nową podpisałem ,starej nie zniszczyłem). Parę dni po podpisaniu nowej umowy , miałem kontrolę z
*** i stwierdzono że od marca od dnia podpisania umowy do kwietnia gdy podpisałem nową , nielegalnie pobierałem energię elektryczną i muszę zapłacić 4 tys kary ( moje miesięczne rachunki to ok 350 zł ). Przerzucalismy się pismami przez parę m-cy , to z
*** to Operator. Teraz dostałem nakaz zapłaty z Sądu w Lublinie , wniosłem skuteczny sprzeciw a sąd oddalił nakaz zapłaty a postępowanie umorzył nie przekazując sprawy dalej . Z tego co wiem mają 3 m-ce na ponowne założenie sprawy żeby odzyskać koszta , gdzie to zrobią- Lublin czy do mojego ? Dziękuję i pozdrawiam.
Sklero_San napisał:
Z jakiego powodu sąd postanowił umorzyć postępowanie?
Zgodnie z przepisami o e- sądzie z listopada 2019 umarza i tyle , kiedyś przekazywał do właściwego do miejsca zamieszkania powoda , teraz umarza a powództwo oddała. Teraz mają 3 m-ce na odwołanie jak chcą odzyskać to co włożyli w koszta sprawy.
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
Regulamin §8