A
ArcziKRK
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam, serdecznie.
Piszę na forum ponieważ nie wiem co mogę dalej robić.
Około miesiąc temu wziąłem w PLAY nowy telefon na abonament (Xperia M2 LTE), po używaniu przez ok. 2 tyg stwierdziłem że głośnik niedomaga i oddałem telefon na gwarancję. Dziś sprawdzam status gwarancji w serwisie gdzie PLAY serwisuje swoje telefony a tam komunikat:
Czy mogę ubiegać się o nowy telefon?
Jakie szanse że go dostanę?
Dodam że nie chce czekać 13 miesięcy jak nie którzy w play aż telefon zostanie naprawiony, głośnik po prostu ma niewyraźny dźwięk więc można z tym żyć natomiast jestem osobą która gdy coś nie gra wyciąga w miarę możliwości konsekwencje.
Pozdrawiam i liczę na szczerą pomoc.
Piszę na forum ponieważ nie wiem co mogę dalej robić.
Około miesiąc temu wziąłem w PLAY nowy telefon na abonament (Xperia M2 LTE), po używaniu przez ok. 2 tyg stwierdziłem że głośnik niedomaga i oddałem telefon na gwarancję. Dziś sprawdzam status gwarancji w serwisie gdzie PLAY serwisuje swoje telefony a tam komunikat:
Szanowny Kliencie, Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony (Sony Ericsson) potwierdza występowanie zgłoszonej usterki. Usterka nie powstała z winy użytkownika. W związku z brakiem możliwości naprawy bądź wymiany urządzenia na nowe, odsyłamy urządzenie nienaprawione. Niniejsza ekspertyza upoważnia do wymiany urządzenia na nowe lub do innego rozwiązania wskazanego przez sprzedawcę. W celu dalszej obsługi prosimy o skontaktowanie się bezpośrednio ze sprzedawcą lub dystrybutorem. W przypadku braku możliwości zakończenia reklamacji przez sprzedawcę, prosimy o odesłanie urządzenia do Autoryzowanego Centrum Serwisowego z wyraźnym zaznaczeniem na zgłoszeniu powodu zwrotu: "Brak możliwości rozliczenia ekspertyzy u sprzedawcy". Informujemy, że w takim przypadku urządzenie będzie czekało na dostawę części zamiennych lub urządzeń na wymianę, a czas oczekiwania może być dłuższy niż 21 dni. Z poważaniem xyz.pl
Czy mogę ubiegać się o nowy telefon?
Jakie szanse że go dostanę?
Dodam że nie chce czekać 13 miesięcy jak nie którzy w play aż telefon zostanie naprawiony, głośnik po prostu ma niewyraźny dźwięk więc można z tym żyć natomiast jestem osobą która gdy coś nie gra wyciąga w miarę możliwości konsekwencje.
Pozdrawiam i liczę na szczerą pomoc.