Operator sieci komorkowej - rachunek

• Autor wątku Autor wątku Androidka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Androidka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzien dobry,

potrzebuje pomocy jesli chodzi o operatora sieci komorkowej w Niemczech o2, otoz :
Mam karte sim w o2 airbag czyli place do 50 euro i do dnia dzisiejszego bylo wszystko w porzadku az dostalam nowy rachunek.
Kwota nowego rachunku to 300 euro, nie powiem ze sie zdenerwowalam jak zobaczylam taki wielki rachunek ale patrze na wykaz a tam 250 euro za Bruttoleistung anderer Anbieter, zadzwonilam do nich i chcialam sie dowiedziec za co to i co to znaczy ten anderer anbieter, Pani w o2 powiedziala mi ze nie mam zaznaczonego wydruku miesiecznego gdzie dzwonilam wiec ona nie moze mi powiedziec co to jest, wiec mowie ze w takim razie prosze o wydruk a ona ze nie da mi bo nie zapisuja wszystkiego co sie dzieje z tym numerem.

Moje pytanie do Panstwa jest taka czy oni moga nie podac mi za co tyle pieniedzy mam placic? przeciez to jest karygodne ze czlowiek chce sie dowiedziec co to jest a oni nie wiedza a wpisali sobie w rachunek nie potrafiac wyjasnic za co jest to.

prosze powiedziec mi co ja mam w takiej sytuacji robic.

Serdecznie pozdrawiam.

Ma Pan racje , troche dziwne ... tez bym na razie nie placila. Goraco polecam :ok: zglosic sie do Verbraucherzentrale w miejscu Pana zamieszkania . Porady sa udzielane przez adwokatow, ktorzy wspolpracuja z Verbrauerzentrale . Oplaty w ynosza od 5-15 Euro za porade.

może dzwoniłaś za granice na jakieś specjalne numery ,tam jest wyszczególnione za co płaci się dodatkowo, na temat Roaming i internetu także..
poczytaj na stronkach

ja mam 02 od lat i żadnych problemow

Ostatnia edycja:
ja mam od kilku lat w tej sieci telefon komorkowy i zawsze bylam zadowolona i pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo.
Ten numer telefonu ma moj syn i od 3 lat placil zawsze miedzy 10 a 30 euro i nigdy wiecej, sprawdzalam polaczenia z tego telefonu i smsy i internet i nic szczegolnego nie znalazlam on sam jest zdziwiony ze nic nie robil a taki rachunek , pytalam go czy na jakies seks telefony nie dzwonil ani gry tez nie dzwonil - tak twierdzi i mu wierze , ale juz nawet nie chodzi w sumie o wiare ale o sam fakt ze ja poprosilam o2 aby dali mi wydruk gdzie to bylo dzwonione to oni mowia ze nie moga mi dac bo nie wiedza!! Ja chce aby mi udowodnili gdzie bylo dzwonione czy cos , jesli bede widziala jakis wydruk -dowod to zaplace a syna pociagne do odpowiedzialnosci, ale w takiej chwili jak mam za cos zaplacic jak oni sami nie wiedza co to jest?

Jezeli nie bylo to polaczenie z lini O2 a byly rozmowy z inna siecia telfoniczna (andere Anbieter) to ta druga linia telefoniczna musi przedlozyc O2 rachunek do odciagniecia.
O2 musi taki rachunek oraz nazwe Anbietera przedlozyc . Moze tez byc taki przypadek, ze Pani syn wkopal sie w jakies abonamenty przez Apps (nie znam sie na tym !!!). Duzo sie slyszy o tym w TV. W kazdym razie nie moze tak byc , ze O2 sciaga pieniadze , nie wie za co i nie moze przedlozyc rachunku. Najlepiej wyslac list polecony do O2 i zazadac dokladne PISEMNIE rozliczenie wszystkich pozycji rachunku. Jezeli Pani tego wyliczenia nie dostanie , tzn rachunek nie ma podstaw prawnych = ist nicht fällig i nie moze byc odciagniety.
Jezeli nie da Pani sobie rady , polecam jeszcze raz Verbraucherzentrale ., ale oni tez Pani powiedza , zeby wpierw zazadac pisemnie rozliczenie z O2 .

tylko SMS i rozmowy?za MMS, połączenie danych albo połączenia z specjalnymi numerami się płaci
poczytaj na forum niemieckim ludzie maja ten sam problem i podobne rachunki

Ostatnia edycja:
dziekuje Wam bardzo.
Malte, tak wlasnie zrobie napisze list z prosba o przedlozenie rachunku.

Jeszcze raz bardzo dziekuje.
Pozdrawiam

Powrót