Opieszałość referendarza sądowego

• Autor wątku Autor wątku Wiola1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wiola1985

Witam
Ponad miesiąc temu złożyłam w sądzie wniosek o nadanie klauzuli wykonalności orzeczeniu Sądu o sporządzeniu spisu inwentarza i do tej chwili tego nie mam.
Potrzebuje to orzeczenie na już, bo komornik nie może zainicjować postępowania.
Dostałam już pierwsze wezwania do zapłaty długów odziedziczonych po ojcu.
Jakie powinnam poczynić kroki ?
Odpisywać na te pisma, że nie mam jeszcze tego spisu, czy zignorować to ?
Dodam tylko , że w masie spadkowej nie ma żadnych aktywów, są jedynie długi.

Podziękuj dobrej zmianie za niedoetatowanie sądów. Być może zarządzenie o nadaniu klauzuli już dawno jest wydane, tylko w sekretariacie utknęło i czeka na swoją kolej.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Dzięki dobrej zmianie moja sprawa ruszyła, a stała od 2014 r. Sędzia potrzebował rok na podjęcie decyzji o biegłym i dał mu rok na opinie. Teraz po dobrej zmianie siedzi wystarczy 3 dni podjąć decyzję, a biegła ma 21 dni i jakoś starcza na napisanie opinii

Wniosłam skargę do Prezesa Sądu (pismo napisane przez radcę prawnego) i dzisiaj mam odpowiedź , że prawomocne postanowienie o sporządzeniu spisu inwentarza nie wymaga nadania klauzuli wykonalności.
Wniosek z tego taki, że komornik jest niepełnosprawny umysłowo, bo nie zna prawa i wprowadził mnie w duże kłopoty z uwagi na brak ochrony w postaci spisu inwentarza.
Żenujący brak kompetencji.

Wiola1985 napisał:
Wniosłam skargę do Prezesa Sądu (pismo napisane przez radcę prawnego) i dzisiaj mam odpowiedź , że prawomocne postanowienie o sporządzeniu spisu inwentarza nie wymaga nadania klauzuli wykonalności.
Wniosek z tego taki, że komornik jest niepełnosprawny umysłowo, bo nie zna prawa i wprowadził mnie w duże kłopoty z uwagi na brak ochrony w postaci spisu inwentarza.
Żenujący brak kompetencji.
Ty tak zawsze wszystkich obrażasz? Również w życiu codziennym?

cameleonix11 napisał:
Ty tak zawsze wszystkich obrażasz? Również w życiu codziennym?

nikogo nie obrażam, jedynie obiektywnie oceniam, pozdr.

Obiektywnie oceniłaś, że komornik jest niepełnosprawny umysłowo... Brawo.

Powrót