Opinia lekarki w karcie medycznej

• Autor wątku Autor wątku patgaret
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patgaret

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Mam taka sprawę lekarka psychiatra wydała o mnie opinie, że "mogę być agresywny mam skłonności do przemocy z użyciem niebezpiecznych narzędzi" Jak się nigdy w życiu z nikim nie biłem, nikogo nigdy nie napadłem i nigdy nożem kogoś nie zadżgałem. Wszystko co ona napisała to kłamstwa. Jestem spokojny i zawsze byłem.

czy można zrobić cos teraz?

Możesz postarać się o drugą opinie innego lekarza.

Lekarka, która wystawiła taką opinia o mnie to Monika Petrus z Wałcza. Ale nie wiem czy to świadomie zrobiła czy została przez kogoś zmanipulowana.

Ostatnia edycja:
A co kogo obchodzą personalia lekarza? Wiem natomiast, że twój post może wypełniać znamiona pomówienia

Mam ten dokument, gdzie to wszystko jest. Tzn miałem ale mam screen na komórce. Więc gdzie niby te pomówienie?

Dobrze ktoś mógłby zmienić na Monika P.

patgaret napisał:
Mam ten dokument, gdzie to wszystko jest. Tzn miałem ale mam screen na komórce. Więc gdzie niby te pomówienie?

Wskazując personalia konkretnego lekarza wprost sugerujesz, że wystawiła nieprawdziwą (fałszywą) opinie podkreślając, że "wiem czy to świadomie zrobiła czy została przez kogoś zmanipulowana. ". Typowe pomówienie art. 212 KK.

Lovor napisał:
Wskazując personalia konkretnego lekarza wprost sugerujesz, że wystawiła nieprawdziwą (fałszywą) opinie podkreślając, że "wiem czy to świadomie zrobiła czy została przez kogoś zmanipulowana. ". Typowe pomówienie art. 212 KK.

Ta sama lekarka na innym dokumencie wpisała mi, że izoluje się w piwnicy. Śpie w pokoju, w domu, nie schodzę do piwnicy a tym bardziej w niej się nie izoluje.

Ostatnia edycja:
Nie ma to najmniejszego znaczenia w kontekscie pomówienia

Powrót