opinie o pracodawcach

• Autor wątku Autor wątku ocenbossa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ocenbossa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
chciałbym przedstawić wam stronę xxxxmoderacjaxxxx
Na stronie zamieszczane są opinie o pracodawcach oraz ich firmach

I teraz mam pytanie, czy pomimo, że opinie te są moderowane, czyli nie kasowane są przekleństwa, nazwiska ludzi, itp.
To czy pracodawca, na którego będą opinie mało pozytywne może mnie zaskarżyć o zniesławienie za to że upubliczniam tego typu opinie ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli komentarz narazi go, jego zdaniem, na zniesławienie to może.

Bardziej chodzi mi tego typu opinie

http://www.ocenbossa.pl/site/firm/131872/ups-polska-sp--z-o-o-.htmxxxx moderacja xxxxx

Ojej. Szkoda gadać. To że trzeba przychodzić do roboty przed świtem, jestem w stanie znieść. To że trzeba robota jest ciężka, jestem w stanie znieść. To że zarobki są kiepskie, jestem w stanie znieść. Ale tego co tam się dzieje, zdzierżyć nie potrafię. Większość zespołu to ciężko pracujący, porządni ludzie których życie trochę pokopało i potrzebują pieniędzy, ale co po niektórzy to kompletne nieroby, których nie wiem po co trzymają i przez których trzeba pracować za dwóch. Zdarzają się też zwykli (dosłownie) kryminaliści. Szef zna tylko jedno słowo-"szybciej". Najgorsza jest jednak strategia firmy. Nie obchodzi ich ile przesyłek ulegnie zniszczeniu. Pierwszego dnia nie mogłem patrzeć jak pozostali rzucają paczkami z notebookami czy elektroniką. Po tygodniu robiłem tak samo, bo inaczej nie jest możliwe wyrobienie "normy". Przez miesiąc rozwaliłem sprzęt za co najmniej dwuletnią pensje, a byłem zdecydowanie najdelikatniejszy. Nie byłem w stanie znieść takiego marnotrawstwa i braku szacunku dla własności klienta. Odszedłem po miesiącu. A wraz ze mną kilka innych osób. Zresztą, z tego co mi mówili tam mało kto wytrzymuje dłużej niż kilka miesięcy. P.S. Pracuje się przy otwartych drzwiach więc temperatura wewnątrz jest taka sama jak na zewnątrz.

Konkretna opinia która nie oczernia człowieka, nie bluźni na nikogo, jedynie co określa jakie są warunki oraz atmosfera w danej firmie i na tym mi zależy w tym portalu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót