S
sebol78
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry mam pytanko odnośnie kosztów egzekucyjnych od sprawy komorniczej. Miałem pożyczkę w banku ale z powodu problemów finansowych jej nie spłaciłem zapadł wyrok i sprawa została skierowana do komornika. Jak znalazłem nową pracę to zamieszkałem w internacie pracowniczym i tam też zostałem zameldowany na okres czasowy sprawe przejął komornik z tej miejscowości i zaczął zabierać z mojego uposażenia 50 % procent moich zarobków oczywiście wszystkie pieniądze które mi zabierał w pierwszej kolejności szły na pokrycie opłaty egzekucyjnej potem kosztów procesu a dopiero potem na pokrycie należności głównej dla banku.W tym czasie kiedy pracowałem w tej miejscowości spłaciłem całą opłatę egzekucyjną i koszty procesu plus ze 3 zajęcia na poczet kosztów głównych. Po 6 miesiącach minął mi okres czasowego zameldowania i ten komornik stwierdził w piśmie że nie jest władny dalszym czynnościom komorniczym i przekazał sprawę komornikowi w miejscowości gdzie posiadam stałe zameldowanie !!! A ten w piśmie które mi wysłał ponownie wyliczył mi koszty sądowe i ponownie opłatę egzekucyjną !!!
Tak się składa że całe zadłużenie już spłaciłem ale chciałbym się dowiedzieć czy to odbyło się wszystko ok ze stony komornika bo kiedy byłem u niego i chciałem się dowiedzieć to mnie nawet nie przyjął !
czy to jest normalne ze od sprawy kiedy komornik komornikowi sam przekazuje z prawe z jakis tam powodów musze zaplacic !
koszty procesu 192, 70 zł x 2
opłatę egzekucyjną 1921, 09 zł x2
Tak się składa że całe zadłużenie już spłaciłem ale chciałbym się dowiedzieć czy to odbyło się wszystko ok ze stony komornika bo kiedy byłem u niego i chciałem się dowiedzieć to mnie nawet nie przyjął !
czy to jest normalne ze od sprawy kiedy komornik komornikowi sam przekazuje z prawe z jakis tam powodów musze zaplacic !
koszty procesu 192, 70 zł x 2
opłatę egzekucyjną 1921, 09 zł x2