Opłata przy założeniu internetu bezprzewodowego upc.

• Autor wątku Autor wątku skam123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skam123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, zostałem już 2 raz oszukany przez UPC, za pierwszym razem dali mi inny pakiet niż zamawiałem, ale nie wiedzieli że wynajmuje mieszkanie i w końcu z 2 letniej umowy zgodzili mi się zrobić umowę na czas nieokreślony bo udowodniłem im że w życiu nikt by nie wybrał takiego wariantu z kilkumiesięczną umową wynajmu (za co musiałem jeszcze dopłacić koszty, które nie przekroczyły 40zł więc sobie darowałem), w tym roku pod inny adres zamówiłem pakiet 5Mb bez żadnych dodatków i dowiedziałem się że aby mieć neta na większej ilości komputerach muszę kupić router za minimum 100zł, więc zadzwoniłem do konsultanta i zapewnił mnie że jeśli zamówię bezprzewodowy internet to będę miał taką możliwość bez dodatkowych kosztów, no i tydzień po założeniu przyszli znowu monterzy i tylko podczepili router zamiast modemu i poszli, a ja miesiąc później dostałem rachunek na 350zł za 2 miesiące, bo jak się okazało założenie bezprzewodowego internetu kosztuje 100zł, a gdy powiedziałem że zostałem wprowadzony w błąd przez konsultanta dostałem odpowiedz że cennik jest gdzieś na stronie i że powinienem w nim sprawdzić przed zamówieniem.
da się z tym coś zrobić?? czy zostało tylko schować głowę w piasek i stracić zaufanie już na stałe do UPC?? jakoś nie widzi mi się zapłacić 200zł praktycznie za nic. dodatkowo internet wziąłem tylko na 3 miesiące kiedy mieszkałem na stancji w wakacje żeby mieć blisko do roboty, nawet umowy na nią nie spisywałem i wydałem więcej na neta niż dałem za 3 miesiące mieszkania na stancji.

Ostatnia edycja:
Cóż możesz wystosować pismo do UPC, że zostałeś wprowadzony w błąd przez konsultanta (podać dokładnie kiedy i o której lub nazwisko konsultanta) w wyniku czego poniosłeś niepotrzebne koszty. Jednak mało prawdopodobne, że uznają pismo jesli cennik jest dostępny.

Pisze w cenniku usługa instalacji - 100 zł; a reszta to pewnie koszty urządzenia.

Powrót