Opłata za garaż w miesiąc o 2tys więcej do zapłacenia!!! Czy możliwe?

• Autor wątku Autor wątku grunwald
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grunwald

Użytkownik
Odpowiedzi
95
Witam. W maju otrzymalam pismo od administracji że mam do zapłaty za garaż kwotę 1900zl oraz koszta sądowe w wysokości 560zl. Na początku czerwca udałam się do administracji opłacić ta zaległość. Otrzymałam informacje że za garaż już mam do zapłacenia 4100zl oraz dodatkowo koszta sądowe w wysokości 4300zl. Czy to jest możliwe? By w MSC czasu z kwoty 1900zl jak i 560zl zrobiły się dwie kwoty po ponad 4k ? Pani w urzędzie stwierdziła że to odsetki.ciezko mi w to uwierzyć nawet prowidemt nie ma takiego procentu.

Próbowałam i niestety wyświetla się błąd podczas wysyłania.

W związku z orzeczonym w dniu 10/12/2013 nakazem zapłaty dotyczącej zaległości za garaż przy ul.... Wzywam do zapłaty 1067.05zl oraz należnych odsetek oraz kwotę 276,00 tytułem zasądzonych kosztów procesu w terminie 7dni od daty otrzymania n/n wezwania...
Pod rygorem skierowania sprawy do komornika co podwyższy koszty postępowania. Podane kwoty nie uwzględniają pozostałych zaległości nie ujętych w/w nakazie zapłaty.
To jedno pismo i jest drugie tej samej wersji z tymże kwoty się różnią tzn 872.74 oraz odsetki 270zl.
W chwili obecnej jest do zapłacenia 4100zl oraz koszta w wysokosci4300

grunwald napisał:
W związku z orzeczonym w dniu 10/12/2013 nakazem zapłaty dotyczącej zaległości za garaż przy ul.... Wzywam do zapłaty 1067.05zl oraz należnych odsetek oraz kwotę 276,00 tytułem zasądzonych kosztów procesu w terminie 7dni od daty otrzymania n/n wezwania...
Pod rygorem skierowania sprawy do komornika co podwyższy koszty postępowania. Podane kwoty nie uwzględniają pozostałych zaległości nie ujętych w/w nakazie zapłaty.
To jedno pismo i jest drugie tej samej wersji z tymże kwoty się różnią tzn 872.74 oraz odsetki 270zl.
W chwili obecnej jest do zapłacenia 4100zl oraz koszta w wysokosci4300
Różni się również sygnatura i jedna rzecz przegapiona że to jedno z pism jest z października 2012 . To z nizsza kwotą

Ignorujesz prawomocne nakazy wydane przez sąd? Masz zapłacić tyle, ile wynika z każdego nakazu (są co najmniej 2 - z tego co piszesz). Czyli należność główna, odsetki jeśli są zasądzone, koszty procesu + inne jeśli są ujęte w nakazie. Jak nie zapłacisz, może pojawić się komornik. To dodatkowo kosztuje.

Oczywiście że nie ignoruje. Mieszkań w tym mieszkaniu lecz listów odebrać nie mogę bo przychodzą na głównego najemcę mieszkania który przebywa za granicą. Byłam trilion razy na administracji i nikt nie poinformował mnie o tym zadłużeniu. Dopiero teraz po takim czasie. Część za garaż ponad 4tys zł już splacilam zostały koszta sądowe które niestety ale będę musiała rozłożyć na raty. Zamieszkuje tam od 4lat zadłużenie zostało zrobione zanim zaczęłam tam mieszkać. Czyli wg ciebie mogło wzrosnąć do takiej kwoty? Nie ma tu żadnej pomyłki w obliczeniach pani siedzącej w administracji?

amadis napisał:
Ignorujesz prawomocne nakazy wydane przez sąd? Masz zapłacić tyle, ile wynika z każdego nakazu (są co najmniej 2 - z tego co piszesz). Czyli należność główna, odsetki jeśli są zasądzone, koszty procesu + inne jeśli są ujęte w nakazie. Jak nie zapłacisz, może pojawić się komornik. To dodatkowo kosztuje.
I to nie jest list z sądu lecz z administracji.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Po pierwsze, nie pisz posta pod postem, po drugie, opisz dokładnie, zwięźle sytuację. Na obecną chwilę z Twoich postów nic nie wynika.

Powrót