Opłata za nienaprawiony sprzęt

• Autor wątku Autor wątku m1794
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m1794

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam problem z serwisem komputerowym. Oddałam laptopa do wyceny i ewentualnej naprawy. Pierwsza sprawa, nie zadzwonili z wycena, zaczeli naprawiac nie informujac mnie o cenie ani usterce w sprzecie. Zaznaczylam, ze zalezy mi na czasie, sprzet mial byc oddany w tym samym lub nastepnym dniu. Po tygodniu dostalam informacje, ze sprzet nie jest naprawiony i albo zabieram nie dzialajacego laptopa i mimo to musze zaplacic 100 zl bo pracowali nad nim, albo wymieniam na ich laptopa i odejma mi z ceny 150 zl za niego ale mimo wszystko musze zaplacic za tamta niedokonana naprawe 70 zl.
Czy maja prawo wziac ode mnie pieniadze za niewykonana naprawe?
Dodam, ze teraz dowiedzialam sie, ze serwis ma bardzo zla opinie, wlacznie z aferami o oszustwa i wykrecanie i sprzedaz czesci ze sprzetu klientow. Nie wiem jak rozwiazac ta sytuacje, prosze o jakas porade.
Dodam, ze jedynym kwitkiem jaki od nich dostalam bylo potwierdzenie przyjecia sprzetu, nie bylo na nim nic oprocz moich danych, opisu, ze laptop nie dziala, dopisek, ze wazne na dzis lub jutro (ale data oddania sprzetu 23.01.17) , opis sprzetu.

Ostatnia edycja:
A jaki zapis widnieje w karcie gwarancyjnej?

Czy nie ma przypadkiem zapisu, że jeśli sprzęt jest uszkodzony mechanicznie (z winy użytkownika), to wówczas klient ponosi koszty naprawy a jeśli odmówi, to ponosi koszty ekspertyzy oraz transportu sprzętu do serwisu?

Ares22 napisał:

Czy nie ma przypadkiem zapisu, że jeśli sprzęt jest uszkodzony mechanicznie (z winy użytkownika), to wówczas klient ponosi koszty naprawy a jeśli odmówi, to ponosi koszty ekspertyzy oraz transportu sprzętu do serwisu?
Ten zapis nie ma mocy prawnej.

Z jakiego tytułu oddałaś laptopa do serwisu?

Ares22 napisał:

Nie oddalam go na gwarancji, to jest zwykly prywatny serwis komputerowy.

Powrót