opłata za wniosek o udostepnieniu danych

• Autor wątku Autor wątku nancy2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nancy2007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
mam pytanie moja znajoma ma problem: czy jeśli wystąpi z wnioskiem o udostępnienie adresu dłużnika do biura meldunkowego to musi wnieść jakąś opłatę? czy jest z tego zwolniona, pracuje w powszechnie znanej firmie zajmującej się ubezpieczeniami, proszę o konkretne odpowiedzi może ktoś wie na co ma sie powołać ma płacić czy nie

Osoba prywatna ponosi opłatę. Jeżeli działa w interesie firmy lub instytucji to można by poszukać rozwiązania ale wówczas z wnioskiem musi wystąpić instytucja.
Nie dawno miałam podobną sytuację, zajmuję się sprawą o zwrot zadatku, pozwany zmienił adres i sąd zwróciła się do mnie o podanie aktualnego adresu pozwanego.
Oczywiście mogłam złożyć wniosek o udostępnienie danych z bazy PESEL , załączyć pismo z Sądu ale musiałabym zapłacić.
Napisałam więc wniosek o ustalenie kuratora dla nieznanego miejsca pobytu pozwanego i sami się tym zajeli

DZIĘKUJĘ, hmmmmmmmmm coś w tym jest według mnie nie obejdzie się bez opłaty 31 zł bo to firma oczywiście wystąpi z wnioskiem ale to są tylko gdybania, poszukuję konkretnej odpowiedzi bo zależy nam na szybkim załatwieniu tej sprawy a nie żeby w urzędzie ciągnęła sie miesiącami z powodu jakichś braków

Powrót