Opłaty za szkody hotelarskie

• Autor wątku Autor wątku Eskaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Eskaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Cześć, chciałem was powiedzieć moja sytaucje. Sprawa wyglada tak, że pojechaliśmy na obóz do Austrii z czterema osobami i mieszkamy w apartamencie wynajmowany przez niemiecka rodzine i nasz kolega zgubił 2 klucze do drzwi; pokojowych i wejsciowych. Ogólnie własciciel dał na wydrukowany rachunek, gdzie mamy zapłacić za wymiane 3 zamków 320 euro. I tu chciałem was sie zapytac czy mozemy poprostu dać im pieniadze za dorobienie tych kluczy czy niebardzo. Bardzo proszęo szybka odpowiedź!!!
Miłego dnia

Zaproponujcie właścicielom taką kwotę, która pokryłaby koszty dorobienia nowych kluczy, tak żeby nie byli stratni, do tego miły uśmiech i nie przejmujcie się sytuacją. Chyba że... właściciel nie posiada drugiego kompletu kluczy (mało prawdopodobne), wtedy wymiana zamków byłaby zasadna ze względu na niemożliwość dorobienia kluczy -_-'. Tak czy inaczej, nie jest to raczej pytanie, które powinno być kierowane na forum prawne.

@pxor
Zapomniałem wspomnieć o tym, że to też jest klucz do ich domu, bo ten apartament jest jakby pokojem w ich posiadlosci i nie ma tych głównych. Daje tu post o tym bo myslalem ze jakieś ubezpieczenie na to jest. Maja klucz zapasowy, ale nie chca dorobić kluczy.

Być może, że jest takie ubezpieczenie, skierowane specjalnie do firm zajmujących się świadczeniem usług hotelarskich, nie twierdzę, że przeglądałem wszystkie oferty wszystkich firm ubezpieczeniowych na całym świecie. ;] Ale gdyby mieli takowe wykupione, to pewnie nie szczypaliby się z wami o takie sumy, pewnie zależy im na dobrej opinii. A może szukają 'Jelonka' który wymieni im zamki w całym domu :P. Ustalcie, ile kosztuje dorobienie kluczy do tego typu zamka, w Austrii, zapłaćcie i wracajcie, jak skończy wam się obóz, no i uśmiech... podstawa to uśmiech. :P

@pxor
Rozmawialiśmy z włascicielem tego apartamentu i mowi ze sie boi, że ktoś sie wlamie i nie zgodzi sie na dorobienie dwóch kluczy i nie wiemy czy już płacić te 320 euro:/

Powrót