D
djgrajek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Ostatnio postanowilem wydać książke, publikacje na dla muzyków polegająca na opracowaniach akordowych z wykorzystaniem tekstu danego artysty. Akord to trójdźwiek ktory nalezy łapać adekwatnie w momencie jego zmiany. Ktory zapisujemy literkami w postaci Dm Am E itd.. I postanowilem wydac w oparciu o polskie utowry rozrywkowe z wykorzystaniem tekstów co wygladaloby następująco
D _____________ Em
Jest Juz Ciemno , Wszystko jedno (itd)
Teksty utworów są publikowane przez artystów na stronach zespolu lub przez rozne portale z tekstami - Tekstowo.pl teksty.pl itp (jest ich duzo) Ostatnio będąc w Empiku taka ksiazka wpadla mi w oko w ktorej bylo okolo 100 takich opracowań i wszedzie szukalem jakiejs informacji odnosnie praw autorskich - takiej nie znalazlem. Czy faktycznie mogę wykorzystywac teksty autora do swojej publikacji jesli zapisze kto jest autorem tego tekstu?
D _____________ Em
Jest Juz Ciemno , Wszystko jedno (itd)
Teksty utworów są publikowane przez artystów na stronach zespolu lub przez rozne portale z tekstami - Tekstowo.pl teksty.pl itp (jest ich duzo) Ostatnio będąc w Empiku taka ksiazka wpadla mi w oko w ktorej bylo okolo 100 takich opracowań i wszedzie szukalem jakiejs informacji odnosnie praw autorskich - takiej nie znalazlem. Czy faktycznie mogę wykorzystywac teksty autora do swojej publikacji jesli zapisze kto jest autorem tego tekstu?