Opublikowano moje zdjęcia w internecie

• Autor wątku Autor wątku luxveris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luxveris

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Na jednym z popularnych młodzieżowych portali (epuls.pl) zostało utworzone konto. W nazwie tego konta został użyty mój pseudonim. W dziale fotki ukazały się zdjęcia ze mną w roli głównej (były to zdjęcia z imprezy - na dwóch z niech całuje się z dziewczyną). Zdjęcia były robione przez wiele osób, ale dokładnie wiem czyj to był aparat. Nie mam na to dowodów, ale jestem w 100% pewien kto mi utworzył takiego pięknego użytkownika :D

Chciałbym się domagać zadośćuczynienia w związku z opublikowaniem zdjęć na których jestem, a szczególnie tych na których odgrywają się te różne intymne sceny.

Zgłaszałem naruszenie prawa moderatorom epulsa, ale mimo, że zamykali konta, powstawały nowe. Na wszelki wypadek gdyby usunięto użytkownika który widnieje aktualnie na epulsie, porobiłem sobie screeny.

Chcę załatwić sprawę po cywilizowanemu i dlatego zgłaszam się do was o pomoc. GDZIE MAM SIĘ Z TYM ZWRÓCIĆ. JAK ZASKARŻYĆ? W OPARCIU O CO? ???

Jeśli sprawa była już poruszana proszę o odesłanie do tychże artykułów.

Z góry dziękuję.

Polecam Ci link do artykułu o ochronie wizerunku:
http://wiadomosci.mediarun.pl/news/14921
Nie wymaga pozwolenia na publikację wizerunku jeżeli jesteś jedną z osób na imprezie, gdy zdjęcie nie jest robione Tobie, tylko ogólnemu zgromadzeniu.

o boże, lepiej pójdę mu [...] zamiast wybrać się do sądu....

paragraf:
To sie odnosi to zdjec tlumu.
Ale jesli jest to osoba na pierwszym planie to co innego - potrzebne jest zezwolenie na publikacje.

Pełno jest tematów o tym na forum, nie bede sie powtarzał. Opcja szukaj nie gryzie.

Powrót