[orange/neostrada] umowa niezgodna z ustaleniami

• Autor wątku Autor wątku hendryk57
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hendryk57

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie,
mój problem i historia zaczyna się od listopada 2014 roku kiedy będąc na kończącej się umowie netii internet praktycznie cały miesiąc nie działał, wtedy zadzwonił konsultant z TP/Orange i zaproponował mi tam super umowę ( ta sama kwota abonamentu, o 8mb lepszy internet i najnowszy modem) oraz załatwienie spraw formalnych z netią, oczywiście wszystko miało się odbyć tak że w momencie wyłączenia usługi przez netię w ciągu 3 dni miał pojawić się kurier i od razu miała być uruchomiona usługa w orange, ja podczas tej rozmowy chciałem dać jeszcze szanse netii na jej propozycje przedłuzenia umowy, więc poprosiłem o kolejny telefon za 4 tygodnie. Netia mi nic nie zaproponowała poza fakturą korekcyjna, więc w grudniu gdy zadzwonił drugi konsultant ustaliłem z nim, że : będę mieć nielimit. rozmowy na tel. stacjonarnym, dostanę funboxa oraz to co z poprzednim ustaliłem 10mb, abonament 50zl, 2 lata.
Jaka jest rzeczywistość? Netia nie wysłała mi faktury korygującej za brak internetu w listopadzie(mimo ustaleń z konsultantem Netii), jestem już od połowy lutego na sieci Orange a netia mi przysyła kolejny rachunek uwaga za cały LUTY! Natomiast Orange: w lutym dostałem modem inny od ustaleń ale zauważyłem to dopiero po rozpakowaniu, w umowie nie ma nic o nielimitowanych rozmowach na telefon. Wczoraj nieoczekiwanie zawitałem kuriera z kolejną umową od orange , w dodatku zgodną z moimi oczekiwaniami, ale musiałem go oddelegować bo jeszcze by się okazało, że mam płacić za 2 umowy. Chciałbym:
a) dostać faktury korygujące od netii( mam zapisane daty telefonów i nazwiska konsultantów ktorzy obiecali mi te faktury)
b) być na warunkach umowy w orange na jaką wyraziłem zgodę w grudniu a nie w listopadzie... cóż nie spodziewałem się podczas odbierania urządzenia,że to będzie to co proponował mi konsultant ktorego poprosiłem o ponowny telefon za miesiąc. Co mam zrobić, czy jest jakas realna szansa, aby udało mi się zrealizować moje wymagania?

Powrót