K
Konarski
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. W grudniu zmarł mój ojciec który był właścicielem telefonu i na niego była umowa. W maju byłem w oddziale orange i chciałem wziąć umowę na siebie okazując akt zgonu, jednak pracownik powiedział ze możemy to zrobić dopiero w czerwcu kiedy to jest termin końca umowy. Nie pomyslelem ze umowa wygasa z dniem śmierci. I stad moje pytanie. Czy mieli oni jakieś prawo aby dotrzymać te umowę do końca? W styczniu dzwonił do mnie pracownik orange i powiedziałem mu ze ojciec nie żyje. Powiedział ze musze w takim razie szybko podpisać nowa umowe bo stara w tej sytuacji wygasnie. Ze względu na szkole zapomniałem do nich pojechać żeby to zalatwic ale mimo to umowa nie została zerwana mimo tego że powiedziałem mu o śmierci. I taķ jak wspomniałem wcześniej pojechałem to załatwić dopiero w maju. Na nowej umowie ma być tańszy internet z telewizja wiec to mogło być po prostu celowe wyłudzenie pieniędzy. Czy będę mógł w tej sytuacji ubiegać się o jakiś zwrot pieniędzy za ten okres od stycznia? W rozmowie poinformowałem ich o śmierci a miesiąc temu byłem u nich w oddziale okazując akt zgonu wiec teoretycznie nie mieli prawa trzymać tej umowy do końca.
Ostatnia edycja: