ORANGE wystawiono fakturę bez podpisania umowy

• Autor wątku Autor wątku Krzysia-C
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Krzysia-C

Krzysia-C

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
W lutym chciałam zamówić dla swojej nowej siedziby firmy Neostradę 80MB.
Wysłałam formularz zgłoszeniowy przez Internet. W odpowiedzi skontaktował się ze mną telefonicznie Opiekun Klienta z informacją że nie ma możliwości w danej lokalizacji zainstalować łącza o takich parametrach. Jest jedynie 10MB.
Jednak zaproponował żeby zamówić warunkowo. Przyjedzie technik, spróbuje na miejscu przełączy kable i może w praktyce uda się osiągnąć zadowalające szybkości. Podpowiedział też żeby nie przyjmować i nie podpisywać umowy od kuriera przed pojawieniem się instalatora.
Instalator dokonał prób ale bez powodzenia. Maksymalne parametry łącza pozwalały tylko na realizację usługi Neostrada 10MB.
Z tego powodu odmówiłam podpisania umowy.

Umowy nie podpisałam. Nigdy nie aktywowałam usługi Neostrada

Jednak w marcu ORANGE wystawił fakturę w postaci elektronicznej.

Faktury nie zapłaciłam. Zadzwoniłam od razu do Orange z wyjaśnieniem.

Jednak teraz ( 22.05 ) przysłano mi pismo z działu windykacyjnego z wezwaniem do zapłaty.

Proszę o pomoc jakie pismo skierować do ORANGE.
Słyszałam że należy napisać Protest. Może jest gdzieś wzór?

Krzysia-C

Dziękuję za szybką odpowiedź :)

W marcu przy wyjaśnieniu telefonicznym uspokajano mnie że nie trzeba składać żadnych pism. Uwierzyłam niestety.

Krzysia-C napisał:
Dziękuję za szybką odpowiedź :)

W marcu przy wyjaśnieniu telefonicznym uspokajano mnie że nie trzeba składać żadnych pism. Uwierzyłam niestety.

Moja odpowiedź ....... haa haaa haaaa haaaa

a poważnie nawet jak będziesz miała pismo to trza będzie je trzymać do końca życia i jeszcze dla spadkobierców..... i ich spadkobierców........

W podobnej sprawie znajoma składała w 1998 roku a potem 2003 pisma do TP o tym, ze nie jest właścicielem telefonu... dostała nawet pisemną odpowiedź i potwierdzenie..... A w 2013 wszedł komornik za faktury z 2006 roku....

Powrót