Krzysia-C
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
W lutym chciałam zamówić dla swojej nowej siedziby firmy Neostradę 80MB.
Wysłałam formularz zgłoszeniowy przez Internet. W odpowiedzi skontaktował się ze mną telefonicznie Opiekun Klienta z informacją że nie ma możliwości w danej lokalizacji zainstalować łącza o takich parametrach. Jest jedynie 10MB.
Jednak zaproponował żeby zamówić warunkowo. Przyjedzie technik, spróbuje na miejscu przełączy kable i może w praktyce uda się osiągnąć zadowalające szybkości. Podpowiedział też żeby nie przyjmować i nie podpisywać umowy od kuriera przed pojawieniem się instalatora.
Instalator dokonał prób ale bez powodzenia. Maksymalne parametry łącza pozwalały tylko na realizację usługi Neostrada 10MB.
Z tego powodu odmówiłam podpisania umowy.
Umowy nie podpisałam. Nigdy nie aktywowałam usługi Neostrada
Jednak w marcu ORANGE wystawił fakturę w postaci elektronicznej.
Faktury nie zapłaciłam. Zadzwoniłam od razu do Orange z wyjaśnieniem.
Jednak teraz ( 22.05 ) przysłano mi pismo z działu windykacyjnego z wezwaniem do zapłaty.
Proszę o pomoc jakie pismo skierować do ORANGE.
Słyszałam że należy napisać Protest. Może jest gdzieś wzór?
Krzysia-C
Wysłałam formularz zgłoszeniowy przez Internet. W odpowiedzi skontaktował się ze mną telefonicznie Opiekun Klienta z informacją że nie ma możliwości w danej lokalizacji zainstalować łącza o takich parametrach. Jest jedynie 10MB.
Jednak zaproponował żeby zamówić warunkowo. Przyjedzie technik, spróbuje na miejscu przełączy kable i może w praktyce uda się osiągnąć zadowalające szybkości. Podpowiedział też żeby nie przyjmować i nie podpisywać umowy od kuriera przed pojawieniem się instalatora.
Instalator dokonał prób ale bez powodzenia. Maksymalne parametry łącza pozwalały tylko na realizację usługi Neostrada 10MB.
Z tego powodu odmówiłam podpisania umowy.
Umowy nie podpisałam. Nigdy nie aktywowałam usługi Neostrada
Jednak w marcu ORANGE wystawił fakturę w postaci elektronicznej.
Faktury nie zapłaciłam. Zadzwoniłam od razu do Orange z wyjaśnieniem.
Jednak teraz ( 22.05 ) przysłano mi pismo z działu windykacyjnego z wezwaniem do zapłaty.
Proszę o pomoc jakie pismo skierować do ORANGE.
Słyszałam że należy napisać Protest. Może jest gdzieś wzór?
Krzysia-C