Orange

• Autor wątku Autor wątku Luxus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Luxus

Użytkownik
Odpowiedzi
119
Witam,zatelefonowano do mnie z sieci Orange z propozycja internetu do domu,proponowano wzięcie go na próbę przez 14 dni bez dodatkowcyh opłat.zamowilam ten internet na próbę.przyjechał kurier,zaplacilam za modem i aktywację,niepamietam,ponad stówę.internet w domu mi niedzialal,pod koniec drugiego tygodnia dostałam od nich fakturę na 150zl,zadzwoniłam na infolinie z by dowiedzieć sie za co jest ta faktura,ku mojemu zdziwieniu pani z infolinii poinformowała mnie ze mam placici i już,bo to jest faktura za miesiąc korzystania z internetu,mimo ze miałam ten internet ponad tydzień.ok,odpuscilam,odeslalam do nich modem wraz z pismem ze rezygnuje(zmiescilam sie w tych 14 dniach).pani z infolinii poinformowała mnie rownież ze termin odesłanie modemu to 14 dni,ALE Tylko jeśli zamawiam internet w siedzibie,a nie jeśli przychodzi on kurierem,czuje sie oszukana i niezamierzam płacić.co mam teraz zrobić,Orange wysyła mi kolejne faktury,błagam o pomoc.podczas rozmowy telefonicznej gdy zawieralam ta umowę pani wyraźnie mówiła ze mam 14 dni darmowego internetu,niestety neznam jej imienia i nazwiska.

Co mówią dokumenty, które Pan podpisał przy kurierze? Umowa i regulamin promocji mają tu znaczenie zasadnicze.

Doczytalam mały druczek,faktycznie jest tak,ze ma sie 10dni a nie 14jesli to kurier przynosi umowę.ale przy dokonywaniu zamówienia na usługę internetu na próbę,to była rozmowa telefoniczna,podczas której godzilam sie na warunki takie,jakie przedstawiła mi konsultantów,a mianowicie-14dni bez żadnych kosztów.co teraz?może UKE?

"doczytałam mały druczek" - na czym ??

10 dni na odstąpienie od umowy jest w przypadku zawierania umów poza siedziną przedsiebiorstwa. Pytanie, czy w regulaminie promocji jest wzmianka dotycząca mozliwości odstapienia od umowy po 14 dniach w ramach promocji. Jezeli jest to skutecznie mozna się na to powoływac, jeżeli nie to obowiązuje termin 10 dniowy. Czy UKE coś da? sądze że nie

Traagedia dla mnie,bo sprzęt im już odeslalam z wypełnionym frmularzem który był dołączony do umowy,a który wnosił o roziwazanie umowy na zasadach promocji testowania internetu.a co z faktem,ze internet poprstu u mnie niedziala?płace za internet,internetu nie ma,dlatego tez odtsapilam od umowy.

a czemu internet nie działa? zasięgu brak? ukształtowanie terenu samo w sobie nie jest przesłanką negatywną do podpisania umowy o swiadczenie usług i uslugodawca nie odpowiada generalnie rzecz biorąc za brak zasiegu ze wzgledu na to ukształtowanie terenu. Jezeli istanil zapis mówiacy o 14 dniach do odstapienia od umowy to powinno byc to skuteczne, z tym ze: 14 dnia wypowiedzenie musi byc u nich...

Powrót