Orzeczenie o niepełnosprawności

• Autor wątku Autor wątku seath
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Opieka nad niepełnosprawną osobą.

Witam
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu mi kto może podjąć opiekę nad niepełnosprawną osobą według nowych przepisów. Czy matka może przejąć opiekę nad córką jeśli pobiera świadczenie przedemerytalne ?syn lat 17 zapewne opieki sprawować nie może. Mąż pracuje .Rodzeństwo niepełnosprawnej? Jakie powinni spełniać wymogi? Proszę o pomoc. Serdecznie dziękuje .

Hej mam pytanko jestem jurz 2lata w UK mam polska grupe stopnia umiarkowanego na kregosup po roku pracy pogorszyl sie moj stan zdrowia przestalam pracowac oco moge sie ubiegac jako osoba bezrobotna i niepelnosprawna i czy zaakceptuja moja grupe .zaczelam sie leczyc przeszlam ortopede ale niebylam sie w stanie dalej leczyc ze wzgledu na barjere jezyka a chciala bym sie dalej leczyc i stanac na ich grupe prosze opomoc:) co mam robic i dokad sie udac

Witam,
Orzecznictwo z Polski jest niewazne w UK. Musisz sie tutaj leczyc i tutaj lekarze musza zadecydowac czy mozesz sie ubiegac o DLA. Chce Ci tylko powiedziec aby otrzymac ten benefit musisz byc bardzo powaznie chora. Zalezna od drugiej osoby, problemy z chodzeniem etc. W UK nie jest tak jak w Polsce. Jest bardzo trudno taki status uzyskac. Jezeli nie pracujesz to powinnas zglosic sie do JC oni Ci powiedza czy mozesz sie ubiegac o jakakolwiek pomoc.

Powrót