Orzeczenie o zdrowiu psychicznym dla rodziny partnera

• Autor wątku Autor wątku Diana2022
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Diana2022

Diana2022

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień Dobry,
Od dłuższego czasu toczę ciężki spór osobisty z rodziną swojego partnera. Jestem z nim w poważnym związku, byliśmy nierozłączni od roku czasu więc postanowiliśmy wspólnie zamieszkać wbrew woli jego rodziny. Gdy tak się stało rodzina partnera uznała iż jestem osobą niepoczytalną i siłą fizyczną zaciągnęła go do samochodu oraz wywiozła do domu rodzinnego. Zabrano mu jakikolwiek sprzęt elektroniczny który mógłby umożliwić mu kontaktowanie się ze mną oraz zamknięto go w pokoju pod nadzorem ojca. Ja mam 19 lat a partner 20 ale jestem przekonane że nie wniesie oskarżenia przeciw swoim rodzicom, jedyne czego wymaga jego matka to dokumentu że zacznę się leczyć. Z wielu rozmów wynika że podejrzewa ona że jednak mogę nie być chora psychicznie natomiast w dalszym ciągu nie mogę spotkać ani skontaktować się z chłopakiem. Z desperacji i męki emocjonalnej udałam się do wielu lekarzy psychiatrów aby rodzice dali nam się spotkać wiedząc że nie jestem na nic chora (Zaznaczam że jestem osobą pełnoletnią). Wszędzie odsyłano mnie z kwitkiem że nie wykazuję oznak choroby. Kiedy w końcu się spotkaliśmy, ta kobieta (jego matka) wezwała na mnie karetkę że jestem psychiczna i nękam jej syna. Kobieta tak przedstawiła sytuację że zostałam zabrana karetką ratunkową na oddział psychiatryczny gdzie stwierdzono że nie ma żadnych oznak choroby a tym bardziej nie wymagam hospitalizacji. Dokument ze szpitala nie przekonał jednak kobiety, wtedy zablokowała mój numer telefoniczny, moich znajomych oraz numery członków mojej rodziny, kompletnie się odcieła. Od tamtej pory mamy jedynie powtórkę z tej szopki z izolowaniem nas od siebie. Muszę zdobyć dokument potwierdzający że jestem zdrowa psychicznie licząc że to pomoże w tym aby dali nam wreszcie spokój. Czy istnieje jakiś lekarz biegły i jakie procedury trzeba podjąć aby to rozwiązać i móc spotkać się z chłopakiem?

ZAZNACZAM że nie zgłoszę sprawy na policje oraz nie wniosę sprawy do sądu oskarżając rodziców partnera o przetrzymywanie wbrew woli ponieważ pochodzę raczej z rodziny przeciwnej takiemu zachowaniu oraz sama podzielam taki pogląd.

Proszę o szybką odpowiedź, nie wiem co w tej sytuacji robić, a chcę jak najszybciej spotkać się z partnerem i mieć to za sobą.

Ostatnia edycja:
Powrót