Osiemnastka z soboty na niedzielę (wybory prezydenckie)

• Autor wątku Autor wątku Sunmile
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sunmile

Sunmile

Użytkownik
Odpowiedzi
74
Witam, nie wiem czy dobrze umieściłem temat, ale starałem się.
Organizuję osiemnastkę w sobotę. Będzie ona się odbywała w wynajętej salce, na uboczu, dużo jest tam organizowanych 18 i jeszcze nikt się nie skarżył (daleko od bloków).
Mam wątpliwości czy mogę w pełni legalnie urządzić tą imprezę biorąc pod uwagę wybory prezydenckie (chodzi mi tutaj o godziny po 12, czyli de facto już w niedzielę).

Dzięki; ]

Bo własnie prezes obiektu, gdzie organizuje tą imprezę mówił, że mogą być problemy jeśli chodzi o wybory, ponieważ podobno w ten sposób psuję frekwencję i na tej podstawie mógłbym mieć problemy.

Szkoda, że nie powołał się na ciszę wyborczą i konieczność cichego zachowywania się ;)

W ciszy wyborczej chodzi raczej o nie agitowanie? ;o

Cisza wyborcza to okres, w którym pod groźbą kary zabroniony jest jakikolwiek sposób agitacji. Z założenia cisza wyborcza ma być czasem, w którym obywatele, po kampanii, mogą zastanowić się, jakiego chcą dokonać wyboru.
Zakazem objęte są wszelkie wystąpienia polityczne, manifestacje, audycje radiowe i telewizyjne z udziałem kandydatów, publikacje na ich temat, czy naklejanie plakatów. Zabronione jest także publikowanie sondaży wyborczych.

Zaproś paru prawników z forum, to uświadomią właściciela obiektu, że jego interpretacja wpływu wyborów na zabawę jest po prostu durna.
Dobrej zabawy...:D:D:D

Sunmile napisał:
Bo własnie prezes obiektu, gdzie organizuje tą imprezę mówił, że mogą być problemy jeśli chodzi o wybory, ponieważ podobno w ten sposób psuję frekwencję i na tej podstawie mógłbym mieć problemy.
Bo ten obiekt to pewnie lokal wyborczy... Pamiętajcie tylko, żeby nie napaskudzić do urny.
PS
100 lat.:winko:

Powrót