oskarzenie o czyn z art 279 1 kk

• Autor wątku Autor wątku marcin678
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin678

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam jestem oskarzony przez prokurature w łodzi za to własnie wykrocznie jako srodek zapobiegawczy zastosowano poreczenie majątkowe oraz dozor Policji i chciał bym porozmawiac z osobą znająca sie na takich oto sprawach

to nie jest wykroczenie tylko przestępstwo.... i to jedno z poważniejszych...

jak masz jakies pytania to pytaj na Forum...

A wiec sprawa dotyczy kradziezy mienia o znacznej wartosci podkresle ze ja tege nie ukradłem i nigdy nie miałem do czynienia z takimi sprawami.W owym feralnym dniu bym pod wpływem alkocholu i to nie ja dopusciłem sie owego czynu co udowodniły slady osmologiczne pobrane z miejsca przestepstwa przedstawiono mi tablice pogladowe i wskazałem 2 osoby o ktorych policjanci mowili ze to te osoby były ze mną wiec zeznałem ze nie jestem pewien tych osób ale ich nie wykluczam po czym po paru tyg odbyły sie 2 konfrontacje na ktorych ich nie rozpoznałem dodam jeszcze ze nigdy nie miałem do czynienia z przestestwami nigdy nie byłem karany za nic.Chciał bym sie dowiedziec co mozna zrobic zeby kara była jak najnizsza gdyz mam dziecko i zone na utrzymaniu

A za co niby ta kara ma byc? Za to, że nie ukradłes?

własnie ale akt oskarzenia brzmi "oskarzam ,,,,,,,,,,,,,,,,,, o to, ze: w dniu ,,,,,,, działając wspulnie i w porozumieniu z dwoma nieustalonymi mężczyznami dodam jeszcze ze całe skradzione mienie odzyskano

To się zdecyduj - czy chcesz dowodzić, że tego nie zrobiłeś, czy może wolisz się przyznac i walczyć o łagodny wyrok...

Własnie nie wiem sam a sprawa juz blisko bo 28.08 spytam tylko czy moge liczyc w moim przypadku na kare w zawieszeniu

?? nie wiesz czy się włamałeś i coś ukradłeś ??

Nie to nie ja sie włamałem i nie ukradłem tylko moj problem polega na tym ze na przesłuchaniu zeznawałem ze byłem pod wpływem alkocholu i ze jestem w stanie rozpoznac osoby z ktorymi byłem wsazałem 2 osoby (a w sumie zostałem nakłoniony do tego przez policje) lecz na konfrontacjach nie rozpoznałem tych osob i owe osoby zostały wyłączone od sprawy a na sprawe ide bez adwokata gdyz poprosto mnie nie stac na niego a na komędzie policjii powiedzieli mi ze i tak wszystko bedzie moją winą i za to odsiedze swoje:(.Czy są moze jakies argumenty jakimi moge sie bronic samodzielnie

czy moze jest mozliwosc bezpłatnej porady w łodzi

Proszę się zdecydowac w końcu jakie stanowisko chce Pan zaprezentowac przed Sądem - jest Pan winny i ma nadzieję na łagodny wymiar kary, czy jest Pan niewinny i chce Pan walczyc o uniewinnienie.
Jeżeli chce Pan walczyc to proponuję wynając adwokata. Jeżeli Pana nie stac na wynajęcie adwokata, to proszę zwrócic się do Sądu o przydzielenie Panu obrońcy z urzędu motywując to trudną sytuacją finansową, oraz załączając choby kopie dokumentów potwierdzających Pańską sytuację finansową.

Nie bardzo rozumiem, co chciałby Pan uzyskac poprzez bezpłatną poradę prawną. Sprawy karne mają to do siebie, że do ustalenia strategii obrony trzeba znac dokładnie całośc materiału dowdowego w sprawie - oznacza to że obrońca który jest ustanowiony w sprawie, musi pójśc do Sądu i przeczytac dokładnie całe akta, a następnie wspólnie z klientem przygotowac linię obrony. Nawet najlepszy adwokat opierając się tylko i wyłącznie na ustnej relacji klienta nie podpowie jak się skutecznie bronic, z prostej przyczyny - tu ważne są szczegóły. To co do laika może byc nieważne, dla zawodowca może miec kluczowe znaczenie.

A jezeli sprawa odbedzie sie dnia 28 tego mc to czy adwotakat wynajety w poniedziałek bedzie miał czas na przygotowanie linii obrony??.Bądz czy sąd kiedy sie do niego zwrócę przydzieli mi takiego adwokata

Powrót