oskarżenie o próbe wyłudzenia

• Autor wątku Autor wątku piotrm1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrm1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry ja mam aktualnie sprawę o odszkodowanie za wypadek w pracy który wydarzył sie 4 lata temu . Złamałem sobie nadgarstek i od tego momentu pojawiły sie komplikacje . Miałem 3 operacje i nadal nie zakończyłem leczenia bo żaden z lekarzy nie potrafi mi pomóc . mój adwokat ponieważ termin rozprawy jest w czerwcu zasugerował żeby budżet strat i kwota o którą sie bedziemy starać to suma liczona jakbym już nigdy nie wrócił do pracy chociaż jak wspomniał dowody nie są na tyle wystarczające żeby to uwzględniono i nie ma praktycznie na to szans ale żebym to podpisał bo tak sie robi żeby było pozniej z czego ucinać biorąc pod uwagę aktualną moją sytuacje . po złożeniu wniosku o roszczeniach pojawiły sie filmy na których trzymam dziewczynę za rękę otwieram drzwi do samochodu czy ide z parasolem w tej rece która mnie boli i od czasu do czasu zmieniam i rozluźniam rękę by odpoczęła . W świetle tych dowodów mój adwokat nie chce przeprowadzać żadnych analiz filmów dowodów czy nawet nie chciał abym dostał tlumacza na spotkanie bo stwierdził że nie bedzie mi tego fundował chociaż ostatecznie zaprosił na ostatnie spotkanie tlumacza. problem w tym że strona pozwana nie chce teraz mi wcale zapłacić odszkodowania a na dodatek chce mnie oskarżyć o próbe wyłudzenia a także obrazę sądu . adwokat poinformował mnie że grozi mi do dwóch lat więzienia plus poniesienie kosztów poniesionych przez strony a na chwile obecna to jest ok 200 tys funtów i że sie zastanawia czy dalej będzie chciał prowadzić moją sprawę . Moje pytanie brzmi czy kwota którą zaproponował mój adwokat mimo że wiedział że nie miał na to szans to standardowa procedura bo żaden z lekarzy nie uznał mnie za osobę niepełnosprawną i ja również nigdy nie wspomniałem o tym u lekarza czy u swojego adwokata mogła spowodować że zostanę oskarżony o próbę wyłudzenia mimo że o kosztach nigdy nie rozmawiałem z adwokatem i to była jego inwencja z którą sie zgodziłem bo jak sam napisał tak sie poprostu robi?

Powrót