oskarżenie o usiłowanie zabójstwa

• Autor wątku Autor wątku rrafaell
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rrafaell

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

pod koniec lipca, wyjeżdżając z osiedla, nie zauważyłem otwartych drzwi garażowych, w które wjechałem. Konsekwencją tego drzwi garażowe wyskoczyły z zawiasów, a karoseria samochodu uszkodzona. Moja wina. Na szczęście nikogo nie było za tym drzwiami, tylko były w środku garażu. Drzwi garażowe uległy lekkiej deformacji, ale można ich używać. Dziś do domu przyszli policjanci (była tylko żona) i oświadczyli, że zostało złożone powiadomienie o usiłowaniu zabójstwa. Żona, jako świadek złożyła zeznania. Ja będę na policji w niedzielę. Oboje jesteśmy w szoku. Żona stwierdziła, że jeśli dalej się to będzie ciągnąć, to złoży zawiadomienie o próbie wyłudzenia pieniędzy.

Chciałbym się dowiedzieć jaka jest kolej rzeczy po złożeniu takiego doniesienie o usiłowaniu zabójstwa.

Spokojnie.
Z opisu podanego przez Pana nie wynika aby można bylo mówić o usiłowaniu zabójstwa, ani o popełnieniu jakiegokolwiek przestępstwa. No chyba że wiedział Pan że ktoś jest w garażu, i dlatego celowo Pan te drzwi "zaatakował" aby znajdujące się w środku osoby pozbawić życia :D , albo umyślnie Pan te drzwi uszkodził.
Zresztą - proszę wierzyć - gdyby byl Pan podejrzewany o usiłowanie zabójstwa, to policjanci nie zostawiali by wezwania, tylko sprowdzili Pana do Komendy w mniej przyjemny sposób.

Powrót