Oskarzony o pobicie

• Autor wątku Autor wątku Vlad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vlad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witajcie, ostatnio u kolegi spotkala mnie niemila sytuacja, otoz wdalem sie w bojke z jednym z gosci (obaj jestesmy pelnoletni) bylismy pod wplywem alkoholu, najpierw mnie dusil i i wykrecal szyje (narazil mnie na grozne konsekwencje zdrowotne) jako powod wypierdal sie tym ze sie niby bronil co tak nie bylo bo to on mnie zaatakowal pierwszy, gdy mnie puscil on mowil, ze chce przestac ale bylem tak rozloszczony, ze wsciekly rzucilem sie na niego i zostalismy wyrzuceni na dwor gdzie kontynuowalismy owa bojke, bylem przez niego bity metalowym pretem w tym 2 razy uderzyl mnie w glowe za kazdym razem kiedy chcialem sie podniesc bil mnie na koniec oddalil sie nieco i zadzwonil po policje oskarzajac mnie, ze go pobilem gdy tak naprawde to ja bylem ofiara i zwiekszymi obrazeniami, mam pelno siniakow, zadrapan i rozcieta skore, po tym zdarzeniu wzialem swoje rzeczy i poszlem do domu, ponzniej przyjechala policja i on podal moje nazwisko, dodam tylko ze pochodzi on z patologicznej rodziny i 2 razy powtarzal klase teraz sie nie uczy, moje pytanie, wiem tylko, ze policja spisala jego zeznania i moje dane, bylo tam jego 2 nieletnich kolegow ktorzy popra go, ze to ja go pierwszy zaatakowalem aczkolwiek nie widzieli jak bil mnie pretem na zewnatrz. Moje pytania odnosnie tej sytuacji sa nastepujace: co mi teraz grozi, czy po takim zgloszeniu dostane jakies zgloszenie do sadu albo na komende, czy moge zostac ukarany jakas grzywna lub kara pozbawienia wolnosci?? Dodam tez ze moze posiada kilka zadrapan, to wszystko, Pisze ten post dokladnie 1 dzien po zdarzeniu, boje sie bo nie wiem co mnie czeka, bardzo prosze o szybka odpowiedz
Z gory dziekuje

Chodzi mi tez o to, jakie jest dalsze postepowanie policji w tej sprawie, czy zalezy to od czlowieka ktory mnie oskarzyl czy sprawa ktora zostala im zgloszona bedzie sie toczyc za sprawa funkcjonariuszy??

Pewnie toczyć będzie się co najmniej postępowanie wyjaśniające.
Jeśłi uważasz, że to on jest sprawcą to w Twoim interesie jest m.in. aby udokumentować obrażenia jakie odniosłeś, ewentualnie wskazać świadków zajścia.

To czy policja będzie prowadzić tę sprawę z urzędu, czy nie zależy od charakteru obrażeń jakie odnieśliście w tym zajściu.

Wielkie dzieki tak zrobie, w zaleznosci jak sie sprawa potoczy napisze pozniej jak to sie skonczylo

Powrót