Oskarżony o udostępnienie pojazdu

• Autor wątku Autor wątku gajdek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gajdek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Na początek przedstawię zaistniałą sytuację.
Mieszkam w małej 10 tyś. miejscowości, gdzie każdy każdego zna.
Zostałem oskarżony o udostępnienie swojego samochodu mojej dziewczynie, która nie ma uprawnień do prowadzenia pojazdów. Policjant który złożył wniosek stwierdził to na podstawie domysłów (nigdy nie złapał mojej dziewczyny za kierownicą!). Poprostu stwierdził, że jej udostępniłem i już!
Zaznaczam iż nic takiego nie miało nigdy miejsca- nigdy nie udostępnił bym jej samochodu bez prawa jazdy!!!
W tej chwili sprawa jest skierowana do sądu z wnioskiem o ukaranie mnie!!!
Pytanie:
Czy mam jakieś szanse na wygranie tej sprawy, i czy policja może coś takiego zrobić na podstawie zeznań jednego niewiarygodnego policjanta?
Zaznaczam iż oskarżycielem z ramienia policji jest TEŚĆ mieszkającego w jednym domu świadka (policjanta)!!!
Co mogę w takim wypadku zrobić?
Pomóżcie!!!!

[cytat="gajdek"]
Czy mam jakieś szanse na wygranie tej sprawy, i czy policja może coś takiego zrobić na podstawie zeznań jednego niewiarygodnego policjanta? [/cytat]
Odo ceny czy ktoś jest wiarygodnym świadkiem, czy nie jest SĄD a nie Pan. Równie dobrze można stwierdzić, że Pan jest niewiarygodny.
[cytat:xfjbv4lp] Zaznaczam iż oskarżycielem z ramienia policji jest TEŚĆ mieszkającego w jednym domu świadka (policjanta)!!!
Co mogę w takim wypadku zrobić?
Pomóżcie!!!![/cytat:xfjbv4lp]
Forum nie udziela porad jak uniknąć odpowiedzialności.
Jesli faktycznie oskarżać na sali będzie teść świadka, to można wnieść do sądu o wyłączenie tego oskarżyciela - wówczas Komenda będzie musiała przysłac innego policjanta na jego miejsce.

Powrót