Osoba chora na schizofrenię zakłada sprawe sądową

• Autor wątku Autor wątku nasstyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nasstyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Mam duży problem z moją mamą która jest przekonana, że jej zakład pracy, a nawet rząd wykrada jej myśli, którymi później handlują, że podobno o niej mówią w telewizji i wyśmiewają się z niej i z całej naszej rodziny. Jest również osobą bardzo religijną i od paru lat twierdzi, że rozmawia z chrystusem. Według mnie i osób które ją znają zgodnie uważamy, że jest chora, ale niestety niemożliwe jest, aby ją do tego przekonać i wysłać na leczenie. Ale nie to jest największym problemem!
Ponieważ rozpoczęła sprawę sądową oskarżając swój zakład pracy i rząd, która jest z góry skazana na przegraną i zostanie obarczona kosztami sądowymi, być może i karą, nie mówiąc o zaciągniętych wcześniej pożyczkach. Jakie jest najlepsze rozwiązanie z tej sytuacji? Myślałem o sprowokowaniu awantury, ponieważ miewa ona napady agresji i zadzwonić po pogotowie, aby ją przebadali. Ale czy opinia lekarza w tej sytuacji umorzy sprawę sądową bez większych kosztów? A może jest inne łagodniejsze rozwiązanie proszę o pomoc.

Powrót