Osoba domaga się reklamacji

• Autor wątku Autor wątku bbi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Końcem stycznia BB zakomunikowało że nie można sprzedawać pakietów. 28 stycznia o tym go poinformowałem, a początkiem lutego przesłał mi pieniądze za pakiet.

Nie wiem czy to jest zapisane w regulaminie BB ponieważ dużo rzeczy przekazywanych jest z "ust do ust" poprzez webinary szkoleniowe, liderów i support.

A wchodząc do BB każdy zgodnie z regulaminem zgadza się na jego zmiany - jeśli go czytałeś powinieneś o tym wiedzieć ;)
Jesteś pierwszym przypadkiem któremu zablokowali "za to" konto, więc może coś więcej przeskrobałeś?

To Panowie konkret:
Data kupna- Kup teraz-
Data zmiany regulaminu-

Jak regulamin nie zmieniono to jak ta firma może robić takie cyrki.

W regulaminie nie ma żadnych zmian.

On napisał do mnie 28stycznia o godzinie 12:25
"jakby BB do Ciebie dzwoniło/pisało to powiedz że masz pakiet od znajomego za free
ok?"

Boi się tylko o swoją pupe a ja juz wszystko straciłem. Dla mnie 400zł to nie mała kwota. Więc bede się starał od niego to odzyskać

Nie boje się o swoją tylko nie chciałem żeby tobie konto zablokowali o czym pisałem.
Ale pomimo takiej informacji pakiet kupiłeś

Tak coś więcej przeskrobałem masz racje.
Gdyby to było co innego by nie było że muszę im wyciagi wysyłać. Jeszcze do tego namawiałeś do fałszowania ich. By niby mi pomóc i sobie.

Mirr wchodząc do firmy akceptujesz się na zmiany regulaminu i zasad.
Ja poinformowałem tą osobę o tym że zakazała sprzedaży pakietów i jakie konsekwencje mogą się z tym wiązać. Nie moja wina że zablokowali konto, jakby wtedy napisał że nie chce ryzykować to bym mu tego nie sprzedał.

Podsumowując:
Sprzedający informował o zmianach w portalu i ryzyku blokady konta. Było to przed zakupem?
Kupujący nie miał pełnego obrazu zmian, został poinformowany. Sądził, że "Zalezy mi szybko i dotego zeby pozniej nie bylo ze calkiem zabrania transferów lub cos ; )"

Ja sądzę, że obaj zgodziliście się ponieść ryzyko zablokowania konta. Teraz możecie współpracować, aby je odblokować. Jeżeli nie zmieniono regulaminu.

Tak jak pisałem, końcem stycznia do niego napisałem o tych zmianach i ryzyku. Pomimo tego on na początku lutego po tej informacji przelał mi pieniądze za pakiet - po tym jak go poinformowałem.

Kolega nie chce współpracować, mówi że nie zależy mu na odzyskaniu konta - o które ja się do dziś rano starałem, ale jeśli on chce zakończyć współpracę to nie wiem jaki sens.

Czyli względem prawa nie mam obowiązku zwrócić mu pieniędzy za pakiet własności bb?

Ja już z tą firmą nie chce mieć nic wspólnego. Bedzie potrzeba to pojde sie przyznam ze sfałszowałem wyciagi konta na prozibe Tutaj Sprzedającego.

Ja chce tylko odzyskać pieniadze mnie ta firma do szcześcia nie potrzebna !

Ty sprzedałeś to ty zwracasz !
BB to jedynie może tobie zwrocić za pakiet gdyż ty go kupiłeś od nich nie ja !

Firma zwraca pieniądze do 30 dni, po co kłamiesz że czytałeś regulamin jak o tym nie wiesz?
30 dni minęło więc i tak nie masz już możliwości starać się o odzyskanie pieniędzy od firmy - zaakceptowałeś jej regulamin

Panowie zawierając umowę nie było jasnego obrazu sytuacji. patrz post #27.

Razem współpracując zgodziliście się na ryzyko, proponuję wam teraz podzielenie się kosztami wynikłym z tego ryzyka, czyli zwrot połowy ceny kupującemu.
Było by to zrównoważone rozłożenie ryzyka pomiędzy stronami w umowach, oraz poniesionych przez to kosztów.
Lepszy kompromis niż dalsze straty czasu i pieniędzy.

Czytałem ale w regulaminie nie było nie jest cały czas o tym że nie można kupować od kogoś !! Przeczytaj sobie !!

A konto zostało i tak zablokowane.
Proponuje zwrot pieniedzy. A ja tobie dane do konta i sobie rządzi nim dalej. Reszta mnie nie interesuje.

Chciałem się starać o odblokowanie mu konta lecz z jego wiadomości wynika że nawet tego nie chce więc ja mu więcej nie jestem w stanie pomóc

Napisałem temu człowiekowi o tym kompromisie a on napisał takie coś !
"no i co
12:01
cmoknij mnie w pompke zakończyłeś wczoraj współpracę"

Wiec chce się wam łazić po sądach? Szanse macie mniej więcej równe.
Te 197,5 zł są tego warte?:wow:

Biznes is biznes. Schowajcie emocje.

Ja chcę tylko odzyskać cześć pięniedzy reszta mnie nie interesuje ja się zgadzam na ten kompromis ten człowiek nie.

Część pieniędzy? Wczoraj mnie straszyłeś sądem, wujkiem, prawnikiem że mam Ci oddać całość. Teraz jak wiesz na czym stoisz już chcesz tylko część? Nie bądź śmieszny

Bo nie wiedziałem dokładnie na czym stoję teraz już wiem.

Dobrzę jeżeli on nie pójdzie na kompromis jak mogę wejśc dokładnie na drogę cywilno prawną

Powrót