Osoby krytykowane z nazwiska na blogu

• Autor wątku Autor wątku arlek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arlek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Na wstępie chciałbym przeprosić, jeśli post jest nie w tym miejscu, gdzie być powinien - nie moglem sobie poradzić, gdzie go umieścić.

Moje pytanie jest następujące. Jeśli prowadzę bloga, to czy wolno mi wymienić (z imienia, nazwiska i specjalizacji) lekarza, z którego usług nie byłem zadowolony i podać powody niezadowolenia?

oczywiście ,że możesz.... - tak samo jak on może ciebie podać do sądu za ewentualne zniesławienie...

Jeśli chcesz krytykować lekarza dodaj go do strony www.znanylekarz.pl i napisz co o nim myślisz oraz dodaj ocenę. Wtedy nikt Cię nie pozwie bo ten serwis do tego służy a firma go prowadząca roztacza opiekę prawną.

To że może ktoś cię pozwać to nie znaczy że to zrobi, to czasochłonne oraz kosztowne. Najlepiej zachować umiar i nie krytykować otwarcie.

Twój blog więc możesz pisać co chcesz

Prokuratortus napisał:
Twój blog więc możesz pisać co chcesz
z tym co chcesz to akurat bzdura... to tak jak ja bym napisał wymieniając cię z imienia nazwiska i adresu , że jesteś taki i owaki ( i bynajmniej nie był to komplement) ,a ty nic nie mógłbyś z tym zrobić... - bzdura !

Jeśli zostaną naruszone czyjeś dobra osobiste poprzez krytykującą wypowiedz osoba krytykowana może się zdecydować na drogę sądową, trzeba mieć tego świadomość, odrębną sprawą jest czy wygra czy nie. Sam proces jest dość uciążliwy i kosztowny.

Powrót