D
david2695
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Od czerwca 2011 należę do klubu kolarskiego.Za zapłaconą składkę,otrzymać miałem profesjonalny strój,miały być pokrywane opłaty startowe na zawodach.Jako że dołączyłem w połowie sezonu,większe nadzieje wiązałem ze startem nowego. Przed rozpoczęciem tego sezonu otrzymaliśmy nowe stroje.Z przyczyn osobistych,nie brałem udziału w żadnych zawodach.Na dniach,sekretarka klubu zadzwoniła do mnie z informacją,że chcą aby im zapłacic 100 zł,za strój który otrzymałem,gdyż nie było mnie na żadnych zawodach.Nie zgodziłem się,stwierdziłem ,że mogę go im oddać i mogą mnie wyrzucić z klubu.Dzisiaj otrzymałem pismo: ostateczne wezwanie do zapłaty,na kwotę 208,68 zł.Adresat powołuje sie na status i regulamin stowarzyszenia,który nie jest dostępny na stronie klubu.Składki, w wysokosci 240 zł/ rok uregulowałem już w marcu.Poza oświadczeniem dołączenia do klubu w czerwcu 2011,nic nie podpisywałem,więc na jakiej podstawie straszą mnie oni sądem i wzywają do zapłaty?Dodatkowo,napisali,że informowali mnie mailowo i telefonicznie.Nie dostalem żadnego maila w tej sprawie,jak i rozmowa telefoniczna była tylko jedna,ale kwota była inna,a na drugi dzień miał ktoś zadzwonić,aby mnie poinformować o ich opini wobec mojego stanowiska w tej sprawie.Proszę o szybką pomoc