Ostateczne wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku texsassss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

texsassss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich mam taką sprawę moja kobieta wzięła na siebie dwa telefony w siec play i zapłaciliśmy pierwszy rachunek lecz z powodu utraty pracy nie byliśmy w stanie opłacać dalej play-a. Wysyłaliśmy około 4 pism z prośbą o rozłożenie na raty zaległości, dostaliśmy odmowę. Play rozwiązał umowę i przekazał sprawę firmie windykacyjnej kaczmarski inkasso i dziś kobieta dostała takie pismo ,,wezwanie przed postępowaniem sądowym i egzekucją komorniczą ,, dodam że po mimo odmowy kobieta regularnie raz w miesiącu wysyła ok 200zł już od 4 miesięcy, nie uchyla się od zapłaty. Moje pytanie czy firma faktycznie może złożyć pismo do sądu pomimo spłaty ratalnej co miesiąc?? I czy jeżeli faktycznie sprawa trafiła do sądu to czy sąd pozytywnie rozpatrzy ich pozew??
Proszę pomóżcie :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

czy telefonia sprzedała tę wierzytelność drogą cesji do inkaso?
texsassss napisał:
Moje pytanie czy firma faktycznie może złożyć pismo do sądu pomimo spłaty ratalnej co miesiąc?? I czy jeżeli faktycznie sprawa trafiła do sądu to czy sąd pozytywnie rozpatrzy ich pozew??
wszytko zależy jak do tego podejdziecie, każdy każdego może pozwać a jak sprawa trafi na wokandę to czy sąd uzna pozew powoda to tylko wie sąd - wszytko zależy od was.

tzn?? w jakim sensie zależy od nas my płacimy regularnie co miesiąc od 4 miesięcy

texsassss napisał:
Wstaw pismo, ewentualnie przytocz słowo w słowo.
texsassss napisał:
Play rozwiązał umowę i przekazał sprawę firmie windykacyjnej kaczmarski inkasso
Chodzi o to, czy WF reprezentuje usługodawcę, czy zakupiła wierzytelność.

Powrót