oswiadczenie o zaplacie

• Autor wątku Autor wątku zuzula2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zuzula2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam,
mój problem polega na tym że mieszkałam z cioctka gdzie przeprowadziłam remonty, niestety wyprowadziłam sie a ona podpisała oświadczenie w mojej obecności ze zobowiązuje sie oddac kwote 25 tys zł za remont domu który ja sponsorowałam do końca grudnia 2014 roku, niestety ciotka wypłaciła kwote 17 tys zł i reszte ani myśli zapłacic. Dodam ze nie mam żadnych faktur miałam częśc ale zostały u niej w domu i nie oddała ich a notariuszka powiedziała jej ze z tego oświadczenia w którym zobowiazuje sie oddac kase nic nie musi wiec wiecej nie zapłaci czy moge cos w tej sprawie zrobić i walczyc o reszte pieniędzy czy jest to jakis sens majac tylko to oświadczenie?????????proszę o pomoc

Masz całkiem dużo na moje oko.

tzn?? proszę o pomoc

Wezwać ją trzeba do zapłaty, a potem wystąpić do sądu, np. esądu, o nakaz zapłaty.

tylko czy potem taki wniosek coś dla mnie wnosi???ktoś może mi przybliżyć jak to wygląda

Jaki wniosek? Otrzymujesz wyrok w postaci nakazu zapłaty i możesz wyegzekwować należność przez komornika.

RE: oświadczenie o zwrocie- brak zapłaty

Można spróbować. Pismo, którym Pani dysponuje, to uznanie długu, czyli uznanie roszczenia i zobowiązanie do zwrotu kwoty. Pozostaje kwestia dowodowa, czy ma Pani świadków na te okoliczności, jakiekolwiek inne dokumenty, zdjęcia itp.

Powrót