Oświadczenie pokrycia połowy kosztów naprawy

• Autor wątku Autor wątku SWAT_0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SWAT_0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
W grudniu zakupiłem auto z wadą ukrytą którą wykryłem w czasie nie przekraczającym dwóch tygodni, po wysłaniu pisma do sprzedającego i chęci zwrotu samochodu na mocy rękojmi, ten zgodził się pokryć połowę kosztów i wysłał mi oświadczenie pocztą.
Jako że jest to stary samochód, był problem ze znalezieniem człowieka który podjąłby się naprawy, ale po paru miesiącach odezwała się do osoba która takie rzeczy naprawia, ale nie posiada działalności, przez co nie mam żadnej faktury czy paragonu (ale mam paragon na części naprawcze). Sprzedający został poinformowany że nie będzie dokumentu potwierdzającego naprawę, został poinformowany ile może wynieść naprawa i przez SMS wyraził zgodę, a po naprawie i poinformowaniu ile finalnie kosztowała naprawa, również przez SMS wyraził zgodę. Podałem mu numer konta, i od tamtej pory (16.02.22) upominam go przez telefon lub SMS żeby zapłacił, a Pan obiecuje w następnym tygodniu. Mam potwierdzenie SMS od sprzedającego na bilingu szczegółowym. Mogę spróbować też uzyskać potwierdzenie otrzymania SMS od operatora.
Jest jakiś wzór pisma upominającego takowego, nierzetelnego sprzedawcy czy sprawa już tylko sądowa?

Powrót