I
ibasepl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam,
wlasnie dostalem do rak pismo, ktore musze wypelnic i oddac razem z gotowa praca magisterska.
Jest to oswiadczenie, w ktorym zawarty jest taki oto text:
Oswiadczam, iz przysluguja mi wszelkie prawa autorskie do ww. pracy dyplomowej.
Zezwalam WSHE w Lodzi na nieodplatne i bezterminowe korzystanie z przedmiotowej pracy dyplomowej na nastepujacych polach eksploatacji:
1. zwielokrotniania technika drukarska, fotograficzna lub kserograficzna,
2. wprowadzania do obrotu,
3. wprowadzania do pamieci komputera,
4. opublikowania w prasie lub wydawnictwie ksiazkowym oraz w internecie,
5. rozpowszechniania na kasetach, nosnikach CD, elektronicznych bazach danych,
6. dokonywanie przedrukow calosci albo czesci utworu oraz udostepnianie do przegladow, wystaw i katalogow,
7. dokonywania reprodukcji mechanicznej,
8. dokonywania adaptacji elektronicznej,
9. publicznego odtwarzania
10. wykorzystania w calosci lub czesci w programach telewizyjnych lub filmach, wlasnych lub obcych, w tym takze emitowanych przez telewizje.
WSHE w Lodzi bedzie uprawniona do udzielania licencji osobom trzecim na korzystanie z praw do pracy dyplomowe w zakresie wyzej wymienionych pol eksploatacji.
Czy ja dobrze rozumiem, ze pozwalam uczelni robic z moja praca co im sie podoba? Czyli w sumie pozwalam im na skopiowanie mojej pracy i czerpanie z niej korzysci oraz na udostepnianie mojej pracy osobom trzecim? Czyli zezwalam na to, by "ciocia ania" dala prace swojej siostrzenicy i w razie ich wpadki nie mam prawa do jakiegokolwiek odszkodowania?
Czy rzadanie odemnie, bym podpisal takie oswiadczenie jest wogole zgodne z polskim prawem?
Przeszukiwalem forum, ale nie znalazlem nic co by mi pomoglo.
pozdrawiam
Piotrek
wlasnie dostalem do rak pismo, ktore musze wypelnic i oddac razem z gotowa praca magisterska.
Jest to oswiadczenie, w ktorym zawarty jest taki oto text:
Oswiadczam, iz przysluguja mi wszelkie prawa autorskie do ww. pracy dyplomowej.
Zezwalam WSHE w Lodzi na nieodplatne i bezterminowe korzystanie z przedmiotowej pracy dyplomowej na nastepujacych polach eksploatacji:
1. zwielokrotniania technika drukarska, fotograficzna lub kserograficzna,
2. wprowadzania do obrotu,
3. wprowadzania do pamieci komputera,
4. opublikowania w prasie lub wydawnictwie ksiazkowym oraz w internecie,
5. rozpowszechniania na kasetach, nosnikach CD, elektronicznych bazach danych,
6. dokonywanie przedrukow calosci albo czesci utworu oraz udostepnianie do przegladow, wystaw i katalogow,
7. dokonywania reprodukcji mechanicznej,
8. dokonywania adaptacji elektronicznej,
9. publicznego odtwarzania
10. wykorzystania w calosci lub czesci w programach telewizyjnych lub filmach, wlasnych lub obcych, w tym takze emitowanych przez telewizje.
WSHE w Lodzi bedzie uprawniona do udzielania licencji osobom trzecim na korzystanie z praw do pracy dyplomowe w zakresie wyzej wymienionych pol eksploatacji.
Czy ja dobrze rozumiem, ze pozwalam uczelni robic z moja praca co im sie podoba? Czyli w sumie pozwalam im na skopiowanie mojej pracy i czerpanie z niej korzysci oraz na udostepnianie mojej pracy osobom trzecim? Czyli zezwalam na to, by "ciocia ania" dala prace swojej siostrzenicy i w razie ich wpadki nie mam prawa do jakiegokolwiek odszkodowania?
Czy rzadanie odemnie, bym podpisal takie oswiadczenie jest wogole zgodne z polskim prawem?
Przeszukiwalem forum, ale nie znalazlem nic co by mi pomoglo.
pozdrawiam
Piotrek