oszukali mnie co zrobic?

• Autor wątku Autor wątku diack
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diack

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam nie caly rok temu kupilem kompa na allegro(koles mial same pozytywy) lecz cos zaczelo sie walic i znajomy informatyk powiedzial ze to cos ze sprzetem i ze jak mam gwarancje to zeby odeslac kompa zadzwonilem do osoby ktora mi sprzedała kompa i powiedzial ze jak to sprzet to zeby mu wyslac i wyslalem lecz stopniowo kontakt zacza sie urywac teraz w ogole nie odbiera tel. W koncu do niego sie dodzwonilem powiedzial ze wyslal paczke we wtorek w co watpie bo ile by szla w poniedzialek juz minelo 3 tyg ten koles powiedzial ze wg gwaracnij ma 3 tyg ale jakies mam watpliwosci zeby mi odeslal w termini i ogolnie. Na poczatku ciagle dalo sie dodzwonic teraz juz wcale zadzwonilem na nr tej firmy domowy jakas babka powiedziala ze firma zawiesila dzialalnosc a ja ze wyslalem kompa a ona ze serwis jednak jest. W takiej sytuacji co mam zrobic jaka szansa jest by odzyskac sprzet i gdzie i jaki wniosek mam lub skarge zlozyc by bylo najlepiej. Prosze o pomoc!

To sprawa bardziej cywilna, konsumencka niż karna.

Na skargę to w sumie warto iść do miejskiego/powiatowego rzecznika konsumentów. Zapytaj o niego w urzędzie miasta lub powiatu, w zależności skąd jesteś. Sprzęt najprawdopodobniej odzyskasz. Jak nie, to wtedy sprawa faktycznie może znaleźć wymiar karny jako przywłaszczenie.

Powrót