oszukana podczas tranzakcji

• Autor wątku Autor wątku aga.styko@op.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aga.styko@op.pl

witam mam taki problem,zostałam oszukana przez Pana zamówiłam coś od gościa podał mi dane i numer konta ,wpłaciłam pieniążki i cisza.Pan usunął konto na tablicy został mi numer telefonu ale nie odbierał,postraszyłam go policją odp że nie ma oszustwa,że pewnie jest opóznienie więc czekałam i nic.Teraz już nic nie odpisuje,zamówiłam tą rzecz 3 lipca dziś już jest po 20,oszukał mnie na 280zl może to nie wiele dla kogoś ale ja nie pracuję więc ..co mam zrobić by koleś oddał mi kase,pewnie już nie jedną osobę oszukał należy mu się jakaś kara,by dalej tego nie robił,mam potwierdzenie że pieniążki zostały wpłacone ale co mi po tym,gościu mieszka ponad 200kil odemnie więc nie pojadę bo to co bym wydała na paliwo to na tyle mnie oszukał .

no tak myślałam ale co mi to da?będzie to trwać wieki i jeszcze pewnie mnie wyśmieją że głupia dałam się nabrać,kurcze a najgorsze że wtedy będę musiała o tym powiedzieć mężowi,zastanawiam się czy mu darować ale jak pomyślę że będzie dalej tak ludzi nabierał to szlak mnie trafia,,,

Policja - nie bo za długo. To co innego chciałabyś zrobić? Powództwo cywilne? Przecież nie znasz nawet danych człowieka.

Po raz miliardpińcetny: na tablicy nie dokonuje się transakcji na odległość. Z poradnika zawartego w samym serwisie:

OLX.pl (dawniej Tablica.pl) to serwis ogłoszeń lokalnych, dlatego rekomendujemy odbiór osobisty! Spotkaj się ze sprzedającym, zobacz to, co chcesz kupić i wtedy zapłać.

Nie chcesz skorzystać z możliwości bezpośredniego odbioru? Pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność - OLX.pl (dawniej Tablica.pl) nie oferuje Ci żadnych zabezpieczeń.

mam jego dane podał mi jak wpłacałam pieniążki,a gdzie się zgłasza powództwo cywilne i gdzie?jak to wygląda,jak przebiega?ktoś może wie?bo ja nigdy nie miałam z tym do czynienia,proszę o jakąś wskazówke

aga.styko@op.pl napisał:
mam jego dane podał mi jak wpłacałam pieniążk

Naprawdę uważasz, że podał prawdziwe? Byłby wyjątkowo głupim oszustem gdyby podawał swoje dane.
Zgłoś sprawę policji - oni mają przynajmniej teoretyczne możliwości ustalenia sprawcy.

no chyba inaczej się nie da tego załatwić,pierwszy raz mnie ktoś tak załatwił tyle rzeczy się zamawiało i zawsze było ok,boję się tylko reakcji męża bo nie będzie zadowolony,no ale jak zgłoszę to i tak się wyda.co za podli ludzie są na tym świecie,pracować się nie chce to okradają innych...

Powrót