Oszukana przez sklep internetowy noproblemshop

• Autor wątku Autor wątku darkplayer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darkplayer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Mój problem dotyczy sklepu internetowego o ironio "noproblemshop". Widziałam już na tym forum ze dwa wątki na ten temat , jednak były one z zeszłego roku - i sądzę że oszukani użytkownicy już tu nie zaglądają.
Co się stało ? klasyka... zamówiłam rashguard we wspomnianym sklepie w cenie 99 zł , sklep życzył sobie zapłatę od razu przelewem. patrząc na stronę internetową oraz tą na facebooku nie podejrzewałam że to przekręt. A jednak. pieniądze poszły, towaru nie ma. Kontakt ze sklepem- żaden, raptem jedna odpowiedź na mojego wtórego maila , że nie dostali przelewu (!). Baju baju -posłałam pocztą, mam kwitek, i sprawdzenie na poczcie o zaksięgowaniu pieniędzy na wskazanym koncie. I od tamtej pory cisza. Wysłałam już kilka wiadomości poprzez facebooka- cisza. Zagroziłam nawet policją -cisza. W zasadzie nie wiem co mogę jeszcze zrobić? jak się bronić? jak odzyskać kasę? bo tej koszulki to już naprawdę nie chcę. Kpina jakaś.
Może przeczyta to ktoś kto także został oszukany przez noproblemshop?

Kiedy w wpłaciłaś na poczcie?

Wyjdź z internetu i napisz list do sklepu z wydrukowanym potwierdzeniem. Za potwierdzeniem odbioru. Jeśli nic to nie da, zgłoś sprawę na policje lub do rzecznika praw konsumenta.

17 lutego dokładnie. Także nie ma możliwości że nie dostali kasy.... Wiem że tam mają jakiś prawnie ustalony czas co do wysyłki towaru, ale robienie z człowieka idioty jest rzeczą niedopuszczalną. Zwłaszcza brak kontaktu z klientem ze strony sklepu.

Dzięki, poczekam jeszcze dzisiaj ostatni dzień i tak zrobię.

darkplayer napisał:
Także nie ma możliwości że nie dostali kasy....
Jest taka możliwość.

1. Sprawdź na kwicie czy nr konta jest prawidłowy.
2. Jeśli tak, wyślij im skan nadania i zażądaj w ciągu 7 dni dostarczenia towaru pod groźbą zgłoszenia oszustwa na policję.
3. I jeśli nie odpowiedzą, nie prześlą, zgłoś.

nomnes napisał:
Jest taka możliwość.

1. Sprawdź na kwicie czy nr konta jest prawidłowy.
2. Jeśli tak, wyślij im skan nadania i zażądaj w ciągu 7 dni dostarczenia towaru pod groźbą zgłoszenia oszustwa na policję.
3. I jeśli nie odpowiedzą, nie prześlą, zgłoś.

Kwit jest ok,juz sprawdzalam duzo wczesniej.Natomiast sprawa rozwiazala sie dzisiaj...po mojej grozbie zgloszenia sprawy policji,oraz uwaga po zalozeniu tego tematu tutaj na forum. Bo sie okazalo czytaja.
Paczka juz wyslana,kasa sie znalazla.Natomiast nierzetelnosc dla mnie stawia na straconej pozycji tego typu twory. I zadne maile z przeprosinami tego nie zmienia. I sciemnianie o braku zamowionego rozmiaru,ktorego mail informacyjny nawet nie polizal mojej skrzynki. Dzieki wam za odzew,wnioski wyciagniete na przyszlosc.

Powrót