oszukana

• Autor wątku Autor wątku serekrystyna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

serekrystyna

Bardzo prosze o pomoc...W czerwcu 2008r zlozylam dokumenty w ZUS o wczesniejsza emeryture.Dostalam decyzje odmowna z uwagi ze ZUS nie zaliczyl mi okresu przepracowanego w rolnictwie popartego zeznaniami swiadkow,gdyz jak powiedzial nie moglam wypracowac pelnego wymiaru pracy jednoczesnie chodzac do szkoly.Odwolalam sie do sadu,ktory przychylil sie do ZUS oddalajac moje odwolanie,ale jednoczesnie przyznajac mi 1rok i 15 dni jako przepracowany w rolnictwie.To dalo mi przepracowanych w sumie 29 lat 10 miesicy i 28 dni,a wymaganych jest pelne 30 lat.Czytajac kolejny raz dokumenty zauwazylam blad popelniony przez ZUS ze okres zaliczony przez Anglie 155 tygodni to jest 3 lata,a przeciez to jest 3 lata i 3 tygodnie,wiec czy moge wystapic z tym do ZUS czy zrobic apelacje?Gdyby ujeto te dodatkowe 3 tygodnie zabraklo by od 7-9 dni do wymaganego prepracowanego okresu.Nadmieniam ze ten 1 rok i 15 dni sad przyznal mi jako okres przepracowany w rolnictwie podczas przerw wakacyjnych i ferii w latach grudzien 1969 do 31.08.1974.Czy mam jakies szanse otrzymac ta emeryture?co moge zrobic?

Brakujące 3 tygodnie i tak nie dają prawa do emerytury.
A tak poza tym 155 tygodnie to nawet nie 3 lata. To 2 lata i 355 dni.

Powrót