K
Kris-46
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam. Mam taki problem. Zakupiłem telefon komórkowy o wartości 480 zł na allegro. Wszystko ładnie pięknie aż do czasu gdy przelałem pieniądze na konto sprzedającego. Sprzedający miał wysłać telefon następnego dnia. Gdy następnego dnia poprosiłem o numer przesyłki sprzedający miał różne wymówki. Patrzę na allegro w tym samym dniu sprzedający ponownie wystawia przedmiot który wcześniej zakupiłem naciągając tym samym parę innych osób. Niestety minęło parę dni i brak kontaktu ze sprzedającym. Telefon wyłączony na maile w ogóle nie odpisuje. Konto tego sprzedającego zostało zablokowane przez takie przekręty(negatywne komentarze), że kupujesz telefon przelewasz pieniądze i brak kontaktu ze sprzedającym. Dodatkowo otrzymałem neutralny komentarz wraz z innymi allegrowiczami, który kupili ten telefon nie bardzo wiadomo za co. Moje pytanie brzmi ile czasu od zakupienia produktu mogę założyć spór na allegro oraz zgłosić sprawę na policję, że zostałem oszukany? Co mam dokładnie zrobić abym odzyskał pieniądze od nieuczciwego sprzedawcy?