Oszukany przez Operatora! Prośba!

• Autor wątku Autor wątku ino500
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ino500

Użytkownik
Odpowiedzi
99
witam niedawno się okazało przypadkowo że zamiast 12 MB/s mam 6 MB/s działo się to prawie przez 3 lata, złożyłem reklamacje operator przyznał się do winy i przynzał śmieszną sumę bo 3,9 zł brutto więc napisałem teraz do nich pismo o odszkodowanie i zwrot kosztów za niewywiązywanie się z warunków umowy. Proszę was o poradę na jakie przepisy mogę się powołać dodatkowo pisząc takie pismo do operatora. Z góry dziękuję za pomoc.

Najpierw sprawdź umowę i czy przypadkiem nie jest tam że prędkość do 12 MB/s bo jeżeli tak to w świetle prawa operator się wywiązał z umowy

nie absolutnie nie ma do! proszę o pomoc na co mogę się powołać aby prawnie im to udokumentować też proszę o przepisy!

a dokładnie jest usługa internetowa 12 Mb+- nie ma do!

jest tu ktoś kto by pomógł!?

Chcesz powiedzieć że masz w umowie gwarantowane 12 MB/s ? co to za operator bo to byłby ewenement na skale krajową :o

tak jak napisałem nie ma w umowie napisane DO! proszę o poradę i pomoc na jakie prawo mogę się powołać dokładnie!
a w umowie: zmiana pakietu/planu taryfowego: plan internet +, Internet 12 Mb+

a po drugie operator wydał już decyzję i przyznał się do winy a ja nie zgadzam się z tą kwotą którą przyznali i chcę odszkodowania - chcę najpierw załatwić to za porozumieniem stron dlatego do nich pisze jeśli to nie pomoże zwrócę się do odpowiednich instytucji po pomoc! proszę o pomoc i na jakie przepisy mogę się powołać dokładnie wie ktoś?

czy ktoś jest w stanie pomóc?:help:

jest ktoś w stanie tutaj pomóc czy nie!?

Nie liczyłbym na to, zazwyczaj ludzie wchodzą tu żeby wyjaśnić komuś oczywistość, o której i tak już dawno wie lub z niego poszydzić (nie wykluczam, że ukrytym celem jest podniesienie własnej samooceny czyimś kosztem lub zwyczajne nabijanie postów), lepiej iść do starostwa po darmową poradę prawną lub skontaktować się z rzecznikiem praw konsumenta - na odpowiedź czeka się 5 dni, sam ostatnio korzystałem. Podaję mail: porady@dlakonsumentow.pl

Pozdrawiam :)

Powrót