oszukany przez POLKOMTEL S.A. PLUS GSM

• Autor wątku Autor wątku raj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam
zostałem oszukany w perfidny sposób przez PLUSA obciążając mnie kosztami połączenia którego nie wykonałem nie dając mi żadnej linii obrony
rzekome połączenie miało być wykonane do Niemiec (32minuty za 75 PLN) na numer mi znany bo do mojego kuzyna do którego dzwonie bardzo sporadycznie i jak już to max. 2minuty po to żeby do mnie oddzwonił na domowy, upewniłem się w telefonie czy było takie połączenie np. przypadkowo wciśnięty numer ale nawet w tym dniu nie było żadnego połączenia, nie mam żadnych szans udokumentować moją niewinność równie dobrze połączenie mogło kosztować 1000PLN i musiałbym zapłacić, w odpowiedzi na moją reklamacje POLKOMTEL S.A. proponuje mi iść na drogę sądową, ale z jakimi dowodami tam pójdę
w całej tej sprawie nie chodzi o te 75 PLN ale o sam fakt oszustwa albo błędu w ich systemie informatycznym
mogę liczyć na czyjąś pomoc
pozdrawiam

Jakiej pomocy oczekujesz? Prosiłeś o biling?

biling mam na BOK-u i w/w połączenie tam jest
ale jak mam udowodnić że go nie wykonałem

to znaczy że są bezkarni
dodam jeszcze że kontaktowałem się z kuzynem czy on mógłby od swojego operatora uzyskać połączenia przychodzące ale niestety nie ma takiej możliwości

raj jest taka możliwość ale musiałbyś to załatwić przez organ ścigania bo operator nie wyda ci takich papierów,jeśli chodzi o wychodzące to nie ma problemu.

narazie interweniowałem w Urzędzie Komunikacji Elektronicznej czekam na odpowiedź ,a co do udostępnienia u zagranicznego operatora połączeń wychodzących mojego kuzyna to kosztuje 40 euro
doraźnie zablokowałem sobie połączenia zagraniczne żeby sytuacja się nie powtórzyła

Witam,
Chcę podzielić się z ludźmi korzystającymi z usług tych oszustów i przestrzec zarazem tych którzy mogą popełnić taki błąd jak ja popełniłem biorąc na test internet mobilny na 10 dni do przetestowania z opcją zwrotu za pośrednictwem kuriera współpracującego z plusem.
Po 6 dniach testowania uznałem że usługa w najmniejszym stopniu nie spełnia moich oczekiwań i zamówiłem kuriera. W rozmowie telefonicznej usłyszałem najpierw uzasadnienie dlaczego internet nie działa jak należy (zła lokalizacja zamieszkania) po czym przyjęto ode mnie zamówienie na kuriera który pojawić się miał na 2 dzień.
Kurier się nie pojawił a więc wykonałem telefon do oszustów i zapytałem co z kurierem. Zostałem przeproszony bo rzekomo jakis bałagan i coś im umknęło blabla takie tam wiecie oszustwa. Zaniepokojony zapytałem (rozmowy są nagrywane) jak może zaginąć zamówienie kuriera gdy chodzi o tak delikatną sprawę jak trzymanie się terminu zwrotu że przecież ja zaraz ucierpię finansowo bo nie zmieszczę się w terminie właśnie z ich winy. Zostałem przeproszony i zapewniony że wszystko jest wporządku i nie będzie takiej sytuacji. Przyjechał na 9 dzień kurier. Zadzwoniłem się upewnić czy dotarła przesyłka. Usłyszałem że tak jeszcze raz mnie przeproszono i pżegnaliśmy się. Po ok miesiącu czy też paru miesiącach pojawiło się pierwsze pismo z nakazem zapłaty ok tysiąc zł :)
Zadzwoniłem na infolinię gdzie zostałem żarliwie przeproszony i poinformowany że uwaga błąd systemu który wygenerował coś czego nie powinien wygenerować i pismo mam uznać za bieważne. ok uznałem. Tyle że przyszły kolejne 2 pisma w comiesięcznych odstępach i historia jka poprzednio wyglądała identycznie. Przeprosiny bla bla. 4 pismo przyszło znów dzwonię i tu akurat trafiłem na dość chamowatego telefonistę który niestety potweirdził te rewelacje.
Po jakimś pół roku przyszło już 2 wezwanie sąd lublin + komornik: GODebtl Fundusz Inwestycyjny . A skoro 2 to jest problem z odwołaniem tylko że pierwszego pisma nigdy w życiu mi nie dostarczono. A dlaczego? A dlatego że korzystają z PGP a nie poczty Polskiej. Nie otrzymałem awiza od operatora pocztowego PGP tym bardziej ze był to pierwszy miesiąc w którym operator funkcjonował. Doręczenia korespondencji przez tego operatora są powszechnie znane i znane są problemy z doręczaniem przesyłek awizowanych.
Operator ten nie zna kodów technicznych do wejść do budynków wielolokalowych a ja mieszkam w takim właśnie budynku.
Moja skrzynka pocztowa znajduje się za zamkniętymi drzwiami i aby dostać się do niej lokator musi otworzyć drzwi przez domofon bądź listonosz musi znać kod do drzwi wejściowych.
Jeżeli nikt mu nie otworzy drzwi a sam nie zna kodu to nie dostanie się do skrzynki pocztowej i nie zostawi awiza.
Nie wiem w jaki sposób mam udowodnić że nie otrzymałem awiza ale uważam iż winien wykazać że dostarczył dwukrotnie zawiadomienie o wysyłce właśnie operator.
Więc sytuacja jest taka że zamiast tłumaczyć się z tego że w ogóle nic nikomu nie powinienem płcić to ja muszę udowodnić najpierw że nie dostałem pierwszego pisma zasądzenia :)

TAKŻE MOI DRODZY ROZSYŁAJCIE GDZIE SIĘ DA TAKIE WIADOMOŚĆ A MNIEJ LUDZI ŻYĆ BĘDZIE W NERWACH.

po otrzymaniu negatywnej odpowiedzi reklamacyjnej OKR/DKRM/3291703/03.07.14 na nie wykonane przez zemnie sms/mms, braku ich w moim rejestrze, blady strach padł na myśl co w tych sms było + mms wychodzących do kraju AUSTRALIA (za nim wystawiono fakturę juz wiedziałem o nieprawidłowościach na moim koncie, podglądając ebok)jestem rozgoryczony potraktowaniem mnie przez biuro Polkomtel, zdałem sobie sprawę, że POLKOMTEL-PLUS GSM, jest nie wiarygodny i ma nie strzeżony system, będąc 16 lat w tym jednym operatorze GSM straciłem wiarygodność i zaufanie, podjąłem wycofanie swoich 2 numerów i przejść do innego operatora. Zapewne będę starał się u moich wszystkich znajomych będących w sieci GSM PLUS zrobić antyreklamę i ostrzegając ich przed takimi możliwościami.
12.06.2014 15:17:51 61458729725 Australia 1 0,50 0,62
12.06.2014 15:18:39 61458729725 Australia 1 0,50 0,62
12.06.2014 15:19:16 61458729725 Australia 1 0,50 0,62
12.06.2014 15:19:25 61458729725 Australia 1 0,50 0,62
12.06.2014 15:19:28 61458729725 Australia 1 0,50 0,62
12.06.2014 15:21:45 61458729725 Australia 300 KB 6,00 7,38
12.06.2014 15:21:47 61458729725 Australia 1 0,50 0,62
Do kogo mogę się jeszcze zwrócić z moim pytaniem, PLUS GSM nie starał mi się nawet wytłumaczyć tego zaistniałego faktu, a problem jest bardzo poważny , zapewne poruszę go na forum internetowym
pozdrawiam Janusz

Witam wszystkich
Dołączę się do wątku aby przestrzec każdego, kto to przeczyta aby NIE KORZYSTAŁ z usług Polkomtel (Plusa).
Zdecydowałem sie na internet lte jakis rok temu i przez 10 miesięcy było ok, rachunki przychodziły normalne, aż tu nagle z 90zł wzrosło na 420zł. Zadzwoniłem, otrzymałem informacje , że to za usługi premium, więc od razu zleciłem zablokować WSZYSTKIE usługi premium. W miedzy czasie reklamowałem fakture, oczywiście reklamacja rozpatrzona negatywnie bez jakiejkolwiek możliwości rozmowy, jedyna droga to sądowa. Przełknąłem to (moja wina mogłem to zablokować od razu). Mija miesiąc faktura na prawie 500zł. Dzwonie i co słysze "opłaty za usługi premium ", które jak pamiętacie zablokowałem prawie miesiąc wcześniej. Staje sie niemiły i ponownie blokuje usługi premium. Reklamacja faktury - rozpatrzona negatywnie. Mało tego, po kilku dniach został zablokowany numer, bo została przekroczona kwota bezpieczeństwa zaznaczona na umowie (1200zł). 1200zł przez 3 dni za usługi premium. Oczywiście znowu reklamacja rozpatrzona negatywnie, jedyna droga to sądowa. Po kilku dniach dla pewności dzwonie i pytam czy ma wyłączone usługi premium i pani informuje mnie , że nie. No to juz puszczaja mi nerwy i ponownie blokuje WSZYSTKIE premium. Następnego dnia dzwonie dla pewności czy mam blokadę na premium i uzyskuje informacje, że nie pełną. No to w tej chwili szlak mnie trafia. Pisze bo BOK przekazuje do działu reklamacji i ponownie negatywne bo usługi premium zablokowałem ale sobie sam je waczyłem smsem (NIEPRAWDA-karta jest w routerze i nikt jej nie wyciąga), nie kazałem wyłaczyc usług premium przy drugiej rozmowie z obsługa klienta, itd.
Zwracam sie o bilingi za te 2 miesiące - NIE OTRZYMUJE, o nagrania rozmów (przeciez jestem jedna ze strom wiec mam do nich prawo) - NIE OTRZYMUJE.
Dodam, że musiałem zapłacić 1200zl zabezpieczenie żeby odblokowali internet.
POLKOMTEL - klient, nie ma ŻADNYCH praw, nie dbają o klienta w ogółe. Kiedy zapytałem ich jak oni dbaja o interes klenta skoro przez prawie rok jest rachunek normalny, póxniej wzrasta do 430zł, nic nie robią, adnego zainteresowania dlaczego, pomimo zgłoszęn od klienta, wzrasta do 500zł nic nie robią pomimo zgłoszeń, no i na koniec perełka w ciagu 3 dni 1200zł i co robią, blokuja konto bo tego wymaga ich interes, chronia własną d..pe bo to juz za dużo jakby klient takiej kwoty nie zapłacił (pewnie jakby kwota na umowie była 10tys to by czekali az dojdzie do tej kwoty i wtedy by zablokowali ale nie dla dobra klienta tylko dla własnego dobra)
NIE POLECAM!!!!!!!!! i czekam tylko na koniec umowy chocia juz dostaje telefony że dla dobrych kleintów maja super oferty.

ps. Gdzie jeszcze moge zrobić tej firmie "reklamę"?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
nie chodzi mi o reklamę tylko o ostrzeżeni ludzi przed naciągaczami.
Billing? dopiero teraz wiem, że go potrzebuje. Po co mi tak naprawde billing skoro to jest karta tylko, zaznaczam tylko do internetu lte i zawsze jest w routerze, nikt jej nie wyciąga i nikt nie wysyłał smsów tego jestem pewien na 100%
No i rozumiem, że mogło gdzieś na stronie nabić. OK to pierwszy miesiąc jakoś przełknąłem i zapłaciłem ale następne to juz delikatnie mówiąc śmieszne zachowanie operatora skoro ja blokuje, a tylko ja mam dostep do konta i ja zgłaszam za każdym razem to samo a oni nic nie robią nawet nie potrafią zablokować to o co prosiłem.
I nic od nich nie otrzymuję, ani nagrań rozmów z obsługą ani billingów o które prosiłem i za które musze zapłacic dodatkowo.

wittka dziekuje za pkt 2. poszukałem, poczytałem.

Ostatnia edycja:
Wszystko skończyło się pozytywnie :)
przeprosili i zwrócili poniesione koszty od pierwszego zablokowania usług. Kosztowało to trochę nerwów ale najważniejsze że jest dobre zakończenie. :)
Najważniejsze to nie poddawać się i wyjaśniać z nimi wszystko. Przyznam , że telefon z plusa mile mnie dzisiaj zaskoczył :)

Powrót