Oszust - niewypłacane stawki "pod stołem"

• Autor wątku Autor wątku sj90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

sj90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, posiadam wręcz na tacy takiego Pana który oferuje umowe zlecenie, stawka 20 zł/h + 18zł/h do ręki czyli umowna stawka 38zł.
Jeśli przychodzi do wypłaty to się trzeba upominać, typ strasznie kłamie i lawiruje a po dwóch tygodniach uporczliwych telefonów i wiadomości facet płaci wynagrodzenie 20zł/h jak jest w umowie, bez stawki do ręki i twierdzi że jest wszystko zgodnie z prawem choć są dowody w postaci wiadomości w których oferuje dodatkowa stawkę do ręki.
Pytanie moje brzmi:
Czy da radę w kwestii prawnej zrobić coś z takim oszustem?
On czuję się bezkarny oferując stawkę "na lewo" i jej nie wypłacać, nie wiem ile w ten sposób ludzi oszukał i ile jeszcze oszuka, a chce jakoś temu zaradzić.
Bardzo proszę o pomoc
Osoba pokrzywdzona jest gotowa ponieść ewentualną karę z tytułu że się a takie coś zgodziła byle żeby oszust został ukarany.

jakie masz dowody że zleceniodawca oferuje wyższa stawkę?

Czyli oszust chce podać drugiego oszusta do sądu. Nie pomagamy takim.

jeśli chcesz cokolwiek ugrać, idź do notariusza który sporządzi krótki protokół z okazania wiadomości SMS-owych na Twoim telefonie komórkowym. Sam protokół 200zł+VAT plus wypisy, (łącznie zapłacisz max trzy stówki)

w innych przypadkach, wszelkie instytucje (z sądami włącznie) odrzucają dowody z sms-ów, a dowody to podstawa (bez dowodów niczego nie wygrasz)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót