Oszust Tablica.pl eBay.pl

• Autor wątku Autor wątku rozek1899
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Była Ostróda, dziś Olsztyn. Ale jest numer telefonu. Lecz ta sama gadka. Numer konta w PEKAO S.A.

Jak popiszesz z nim, i będzie ten sam numer to scr i na Komendę, będzie to dodatkowy dowód, w razie czego służę własną rozmową. Ja "kupowałem" samsunga galaxy III.

w ogóle to wiadomo już kto to jest - kwestia czy da się go złapać - to jedno, a drugie, że pewnie i tak kasę już przepuścił, ale może chociaż da się połączyć postępowania, żeby za całokształt go ukarać. A IP - jeśli korzysta z programu pocztowego to będzie faktycznie IP jego dostawcy internetu - trochę szybciej da się ustalić abonenta wtedy.

Mój miał w mBanku. Raczej to nie jest jedna osoba ale cała ekipa zajmująca sie robieniem wałów na naiwnych ludziach.

a czy policja ustalila kto jest wlascicielem tego konta w mBanku?

Hej i macie jakies nowe info na temat tego kolesia. Ma ktos nr konta do wglądu ?

Wystarczy wrzucić jego imię i nazwisko na facebooku - faktycznie ktoś taki z olsztyna jest - ale podejrzewam, że udostępnia swoje dane i konto koledze, który jest w gronie jego znajomych - z jakiego maila do was pisał - u mnie w mailu było: mlodyoc - więc poszukałam tego maila w sieci.

soory - nie olsztyn, a ostrowiec świętokrzyski - pomyłka się wkradła.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Gdzie mogę się dowiedzieć w jakim etapie jest moja sprawa?

na mój gust panowie w dwójkę działają wspólnie - ten co dostał pieniądze tłumaczy się, że ledwo co zna tego drugiego i tylko udostępnił mu swój numer konta bankowego i oddał pieniądze, które na nie wpłynęły, a o ogłoszeniach to nie ma wiedzy. IP komputera z którego wystawiano ogłoszenie na Tablicy jest nadane przez lokalnego dostawcę - to się ustali. Posprawdzajcie maile - u mnie zdarzyło się tak, że wysłał maila chyba z telefonu i zapomniał zmienić tam ustawienia i pięknie wyświetliło mi się imię i nazwisko tego który wystawiał ogłoszenia, poza tym w nie był na tyle ostrożny i w niektórych mailach od niego jest wprost to IP z Ostrowca - nagłówki. nie piszę nazwisk - bo administrator usunie posta - a może to co pisze to coś pomoże.

w ogóle proponuje wpisać numery kont na które były przelane pieniądze i porównać - żeby przynajmniej w ten sposób sprawdzić czy chodzi o tą samą osobę - u mnie było konto w Pekao SA w Ostrowcu - numer podam jutro. wiem, że kont może mieć kilka, ale na pewno nie po jednym na każde ogłoszenie - gdzieś się na pewno powtarzają

Mój miał w mBanku. Konta wykorzystywane w aukcjach nie muszą być ich. Mogą być na słupa. Jakiegoś Pana Żula.

rozek1899 napisał:
Ile może trwać takie dochodzenie?

Już tą odpowiedź uzyskałeś wcześniej. Miesiącami/latami. Do postawienia zarzutów lub umorzenia :)

witam, mam podobny problem, gosc wystawil ogloszenie ze likwiduje sklep i posiada 3 telefony na sprzedaz, wystawil dla mnie aukcje na ebay, pieniadze przelalem na konto w pekao sa i kontakt sie urwal, nr tel z ogloszenia okazal sie nieprawdziwy i nawet nie istniejacy, nie odpisuje mi na wiadomosc a jak napisalem z innego maila czy nadal ma tel na sprzedaz odpisal ze tak, gdy poprosilem o nr telefonu zamilkl, dodam ze konto zalozone jest na adres w lubsku ale oddzial banku jest ze szczecina, czy komus juz udalo sie cos wskorac?

Dzisiaj otrzymałem pismo o treści:
"Sekretariat Prokuratury zawiadamia, że zarządzeniem z dnia 26.02.13r. Prokurator Okręgowy w Łodzi wyznaczył Prokuratora Rejonowego w Zgierzu do prowadzenia postępowania, w sprawie xxxxxx Prokuratury Rejonowej Łódź-Bałuty dotyczącej oszustwa."
To znaczy, że moja sprawa idzie na przód, czy to ktoś mnie o coś oskarża? :D

Przecież to logiczne Prokuratura rejonowa teraz tą sprawą będzie sie zajmowała.

Czyli mam rozmiec, ze mam jakies szanse na odzyskanie pieniedzy?

Trochę większe jak w lotto. Jeśli jest ustalony klient, materiał dowodowy jest mocny to zostanie skazany i ... być może odda kasę.

Na temat gościa miałem wszystko poza numerem pesel, jeżeli wszystkie dane były prawdilowe.

Powrót