Oszust z Allegro- Jak go ukarac?

• Autor wątku Autor wątku marecky88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marecky88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam
Potrzebuję pomocy.
Otóż Jakiś miesiąc temu kupiliśmy z bratem od jednego z urzytkowników silnik do samochodu wartości 1500zł Silnik miał być w stanie idealnym! a sprzedajacy udzielał gwarancji rozruchowej. Jak sie okazało silnik przyszedł ale był w takim stanie że pożal się boże. Po zamontowaniu okazalo sie również że silnik jest uszkodzony. Po skontaktowaniu sie ze sprzedającym twierdził ż e podczas demontażu silnik spadł na ziemię! I ż skoro jest uszkodzony to żebyśmy mu go odessłali kurierem za pobraniem na jego koszt! Gość jednak nie odbiera przesyłki! Podczas telefonicznych rozmów zwodzi nas że odbierze jutro i tak się ciągnie od dwóch tygodni, a ta przesyłka niedługo do nas wróci.
Najgorsze jest to że silnik ten kupiliśmy przez telefon a przez udział w aukcji. jedyny dowód jaki mamy to list przewozowy z DHL i Nagranie rozmowy w której sprzedajacy przyznaje sie że silnik mógł być niesprawny gdyż upadł mu podczas demontażu i zapewnia że odbierze silnik!

Jak mam dalej postępować? Czy jest szansa aby ukarać tego oszusta? Pomóżcie!!!

Można zgłosić przestępstwo na policji, poinformować go, że jeśli nie odbierze paczki to taki krok będziecie zmuszeni podjąć.

Pozdrawiam :)

o jakie przestepstwo?-- to sprawa cywilnoprawna na chwilę obecną...

Byłem na policji! I policjant powiedział mi to samo że to sprawa cywilnoprawna! Ale przecież on dopuścił się oszustwa! Silnik miał być w stanie idealnym. z 2001roku, faktycznie przyszedł z 99! Tak wiec on działał świadomie. Nadmienie że aukcje cały czas wystawia tak więc chyba kogoś innego chce tak samo przerobić! podpowiedzcie jak to rozegrać!!!

po co zakładać identyczne tematy w różnych działach ? :x

Bo nie wiedziałem gdzie to lepiej będzie pasowało! Możesz mi coś podpowiedzieć Kolego?

Powrót