Oszust z allegro ?

• Autor wątku Autor wątku kanye1878
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kanye1878

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam. Sprawa wygląda tak . Obie strony porozumialy się w sprawie telefonu na olx . Potwierdzeniem było aukcja na allegro i przelew PayU. Po zapłacie dopiero kupujący zorientowal się kilka dni po o tym ze było w niej zawarte termin wysyłki 21 dni . Żąda zwrotu pieniędzy (bo nie zauważył ) . Sprzedawca pisze ze dlatego taki termin bo czeka na paczkę od znajomego z tym telefonem . Jakie prawa są tutaj ? Kupujący ma prawo zwrotu pieniędzy ? Czy musi poczekać tak jak w aukcji pisze czarno na białym 21 dni ? Sprzedawca jest osobą prywatna

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ciekawy temat.

Dlaczego swoje niechlujstwo probujesz zwalic na kogos innego?

kanye1878 napisał:
Jakie prawa są tutaj ?

Te z Kodeksu Cywilnego.

Zresztą...może zacznij od dogłębnego przeczytania regulaminu w/w serwisu.

Moje niechlujstwo tzn co ?

Na przykład takie że nie czytasz opisu aukcji przed kliknięciem.

Wysłane z mojego Lenovo TB2-X30L przy użyciu Tapatalka

Ale chodzi też o to ze sprzedawca pisze teraz ze czeka na telefon od znajomego wiec sprzedał coś czego jeszcze nie posiada wiec to chyba nie jest normalne ?

No tak. W sprawie zakupu.ale chodzi mi o to ze teraz sprzedawca pisze ze czeka na przesyłkę a nie ze ma telefon w domu. Wcześniej o tym nie informował

czyli co : rozmawialiście przez olx na temat zakupu przez allegro ale już*nie o samym telefonie ?

Nie było pytań czy telefon będzie zaraz wysłany czy telefon jest w posiadaniu sprzedawcy itp cena atrakcyjna aukcja moment wystawiona a tam termin 21 dni

nie widzę tutaj winy sprzedawcy , podane było 21 dni termin wysyłki , wystarczyło sprawdzić w aukcji przed zakupem albo wcześniej na olx...

Rozumiem czyli on pisząc ze telefonu nie ma tylko czeka na paczkę od kolegi i dlatego ustawił termin wysyłki tak długi to wszystko jest w porządku z jego strony ?

ale gdzie widzisz problem ?
to Twój błąd , Twoje niedopatrzenie

Sprzedawca Cie oszukał skoro nazywasz go oszustem ? przecież w aukcji masz wszystko podane.

Chodzi mi o to również jak napisałem wcześniej ze sprzedał mi przedmiot którego fizycznie nie posiada tylko czeka na przesyłkę ...

Rozumiem czyli do 21 dni nic zrobić nie można i tylko czekać ?

Nie czeka na przesyłkę od Kolegi,a podejrzewam,że czeka na przesyłkę z Chin :)

To znaczy ze oszukał i można to zgłosić ?

Powrót