Oszust z Anglii Frank Gill

• Autor wątku Autor wątku fabiaol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fabiaol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Jakieś 10 dni temu wystawiłem sprzęt na allegro o wartości 2000 zł. Napisał do mnie nie jaki Frank Gill który twierdził, że chcę zakupić sprzęt dla syna. Wysłał mi potwierdzenie przelewu na moje konto. Niestety minęło już 7 dni od potwierdzenia a ja nadal nie mam pieniędzy na koncie. Czy mogę tutaj wstawić plik potwierdzający przelew? Czy jest sens to zgłaszać na policje?

Jaki jest Twój problem? Z postu nie wynika, że wysłałeś mu sprzęt. Jeśli to zrobiłeś w oparciu o "jakieś" potwierdzenie to się dziwię, że jeszcze tego nie zgłosiłeś.

Sprzęt niestety wysłałem. Dostałem potwierdzenie przelewu od Banku LLoyds, czytałem że przelewy z banku z Anglii do Polski tak długo idą. Nie wiem już sam co mam robić. Czy ktoś z was wie jak to jest z tym Lloyds Bank? Ile idzie przelew czy ktoś miał z tym bankiem styczność.

Moim zdaniem to klasyczny przekręt , żadnego przelewu nie było . Proponuje zgłoszenie na policję.

A sprzęt wysłałeś dokąd? Za granicę?
Zgłaszaj na policję, może jeszcze coś zdziałają.
Na razie jesteś w plecy 2000 zł.

Sprzęt wysłałem do Anglii, wiem jedno dokument z banku został podrobiony. Bank Lloyds mi dziś odpisał, jestem prawie pewny że robi to Polak. Sprawa już została zgłoszona na policje. Wątpię żebym już cokolwiek odzyskał. Człowiek mądrzejszy jest teraz dużo bardziej.

MAM TO SAMO!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj się zorientowałem jak napisałem maila do Lloyd Bank za którego się podszywał. Oni odpisali mi że to nie jest ich mail!!!!

Ten sam gość z tym samym nazwiskiem!!!! Napisałem do LLoyd Bank a jutro z samego rana idę na policję z wszystkimi skanami jakie tylko posiadam!!!

Idź też!!! może coś zrobią jak nie będzie to tylko 1 zgłoszenie!!!!!!!

Powiedz mi czy dostałeś również propozycję od jakiegoś gościa tylko że w niższej cenie niż zwykle???? Bo ja dostałem na chwilę przed wiadomości od "Brytyjczyka". Może to jest on?

Najpierw dostałem od niego wiadomość jaka jest ostateczna cena, później zapytał o dodatkowego Pada. Gość posługuje się mailem frankgill@op.pl

Identycznie u mnie było!!!!

Ale mam pewne podejrzenia...
Wcześniej dostałem wiadomość od gościa który nazwisko podał jako "nieważne".
Dziwnie się ze mną kłócił twierdząc że powinienem mu sprzedać iPada za 1150 zamiast 1500. tylko że moja cena była najniższą na allegro!!! był strasznie zawzięty. Dzień później jak mu odmówiłem dostałem wiadomość od frankgill i się zaczęło...

Zgłoś to, ja już zgłosiłem może się okazać że coś zdziałamy.

Jutro idę, już dzwoniłem na policję. Mam wszystko przygotowane. Jestem tylko ciekawy jakim cudem on odbiera te paczki. Bo z tego co patrzyłem w internecie na ten adres było nabranych już wieeeele osób z Polski. Ktoś w tym mieszkaniu musi mieszkać...

Wyślij również wiadomość do banku Lloyd tak jak ja. Potem kazali mi wysłać skany rozmów itp. Trzeba robić wszystko aby złapać tego drania!!!

Ale z tego co widzę to jest on Polakiem...
Tak czy inaczej poinformuj ich, w końcu ktoś bezprawnie się pod nich podszywa!

wysłałem tutaj: CustomerServiceTeam@lloydsbankinternational.com
Oni napisali mi że zgłosili to do wydziału oszustw banku i poprosili o przesłanie skanów na adres: emailscams@lloydsbank.co.uk

Powrót