oszust z olx

• Autor wątku Autor wątku infinity990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

infinity990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
witam wszystkich w ostatnich czasach pech do mnie zawitał w dniu 12 kwietnia znalazłem ogłoszenie na olx z telefonem napisałem do gościa ale było późno to rano zadzwoniłem i dopytałem szczegółów telefon jest we wrocławiu a ja mieszkam w rzeszowie gośc mówił ze prowadzi firme i skupuje telefony hurtowo stąd niższa cena wszystko załatwiłem przez telefon mówił mi skąd pochodzi telefon ze są papiery itp i fakture nawet wystawia transakcja miała przebiec tak ze ja wysyłm pieniądze na konto ups bo ma z nim umowe te pieniądze są blokowane i dostanie je wtedy gdy ja potwierdze odbiór przesyłki przy kurierze miałem miec również wgląd do paczki troche mnie to zastanawiało ale mysle gośc ma firme faktycznie taka firma jest we wrocławiu poszedłem na poczte wysłałem przelew natychmiastowy na dane firmy kurierskiej i rzekomo na jej konto bankowe wysłałem mms potwierdzenie i gośc mówi ze już na poczte idzie i wyśle mi nr przesyłki i kontakt do kuriera to wszystko było w dniu 13.04 potem chciałem sie dodzwonic ale nie odbierał bo nie dostawałem tych danych ale po którymś razie odebrał i mówił ze był na spotkaniu i za 10 mi oddzwoni i od tamtego okresu nie ma zadnego kontaktu byłem sie pytac na policji ale powiedzieli zeby poczekać z tydzien zeby było na 100% pewne ze to oszustwo cały czas sie z nim kontaktuje ale bez skutku wydrukowałem aukcje tak mi na komisariacie polecili i teraz nie wiem co robić jakie jest wasze zdanie jest szansa na odzyskanie kasy bo to w koncu 2200 sorki z góry jak już taki temat jest ale to wyjątkowa sytuacja mam rówiniez potwierdzenie przelewu jest jakaś możliwośc namierzenie po nr koncia baknowym ?

Ostatnia edycja:
Skoro wpłacies pieniadze na konto UPS to tam zadzwon i sie upewnij czy w ogóle takowe konto posiadają - jeśli nie to już pisemnie złóż zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez takiego a takiego na twoją szkodę .

na razie graja emocje uspokój się wejdz na strone UPS i zadzwoń a wszystko będziesz wiedział

tylko ja nie mam jego danych tylko nr konta bankowego i dane ups bo na te dane miałem przesłać tel policja jest już zawiadomiona powiedzieli zeby jutro przyjśc i beda sprawe zakładać

Dokładnie miałem do czynienia z tym samym oszustem !!!
Mam ustaloną jego tożsamość.
Proszę o pilny kontakt ze mną tel. 883 234 400

Powrót