oszusto na umowie

• Autor wątku Autor wątku kika_87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kika_87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Proszę o pomoc.
Moja mama będąc na jakimś pokazie zakupiła fotel do masażu na raty . Problem polega na tym,że osoby prowadzace wprowadzili w błąd moja rodzicielke.
Wartośc fotela 5600pln
podana rata na umowie 150,84 na 24 M
Dziś dzowniła do Niej kobieta ktora poinformowala ze rata będzie wyższa.
Co wcale nie dziwie się gdyż skoro fotel kosztowal 5600 a podana rata rowa na sie sumie 3620,16.
Mama mowiła,że dzowniła na obsluge klienta ale facet z ktorym rozmawiala byl arogancki i pow ze nie ma mozliwosci odstapienia od umowy ,że trzeba było czytac umowę .
Próbowałam sama dodzownić się jednak nikt nie odbierał.
Jutro mam zamiar z Nimi się kontaktować.
Jestem oburzona zachowaniem tej firmy . Jak mogą starszych ludzi wprowadzać w błąd i naciagać .

Jak mam z Nimi rozmawiać i na co się powołać ?
Dodam,że chcialabym aby z uwagi iż oszukano moją mamę firma poniosła koszta za transport bądź też aby ktoś przyjechał po fotel.

Proszę o pomoc i wskazówki.

kika_87 napisał:
....że trzeba było czytac umowę.....

Jedyne co można by ci doradzić to to samo co facet na infolinii... czytać umowę, czytać umowę, czytać umowę.....nie podpisywać nic czego się nie przeczyta....itd.

nie wiem jak to wygląda
jeśli w umowie jest zapis 150,84zł na 24 M to tego się trzymać.
i żeby płacić większa ratę to powinna być sporządzona nowa umowa albo aneks.
ja bym nic nie podpisywał.

To,że czytać umowę trzeba to ja wiem . Z tym,że to jest starsza Pani a takie firmy stosuja nieuczciwe chwyty i wciskają nieogarnietym emerytom umowy .

kika_87 napisał:
..... Z tym,że to jest starsza Pani.....

Czy to zwalnia lub usprawiedliwia z nie zapoznaniem się z tym co się podpisuje ???

Czy wogóle ty raczyłaś się zapoznać z umową i jej kolejnymi punktami, czy tylko opierasz się na tym co powiedział ci facet na infolinii ?

W umowie jest inna cena i inne raty czy tylko samo rozbicie na raty, bez sumarycznej ceny?

Powrót