Oszustwa do gier

• Autor wątku Autor wątku Absinth.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Absinth.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem domorosłym programistą oszustw do gier i przychodzę tutaj o poradę co do legalność działań które chciałbym podjąć.

Otóż chcę niedługo zacząć prowadzić stronę gdzie użytkownik za małą opłatę miesięczną (40zł+vat (z tego co rozumiem to muszę założyć firmę/działalność gospodarczą i odprowadzać podatki)) ma dostęp do wybranego siebie forum(jednego z 2) gdzie ma darmowy dostęp do programu wspomagającego.
Targetem strony są osoby z polski i chyba nie planuję ekspansji na inne kraje (w przypadku 2 części forum napewno)

W momencie wykupienia dostępu do pierwszej części użytkownik dostaje program wspomagający grę, program ingeruje w pliki gry lecz nie narusza licencji
***mod***

Jeżeli użytkownik zakupi dostęp do drugiej części otrzymuje on dostęp do drugiego darmowego wspomagacza który nie ingeruje w pliki gry lecz jedynie odczytuje wartości z wartości zapisanych w kościach ram i "rysuje" wspomaganie wizji. I tutaj się robią schody bo z tego co mi wiadomo to twórcy gry aktywnie pozywają twórców cheatów i tu pytanie brzmi za co i jak można tego uniknąć.

Co to wspomagacze:
[ENG] ***mod***
[PL] (gorzej wytłumaczone niż w wersji angielskiej)***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wiem czy pozywają, ale mogą wymuszać na graczach granie z im podobnymi użytkownikami.
Dlaczego twórcy to robią? Bo mogą. Bo wolą kiedy gra toczy się wg zakreślonych przez nich wymagań.

Przeczytaj punkt 3 i 4 umowy licencyjnej użytkownika gry - są tam odniesienia do wykorzystywania narzędzi SDK oraz cheatowania.

Powrót